"" ○|▲ FEEL the VIBES ϟ: January 2012

Saturday, January 28, 2012

Hello guys


Hello guys. Wah, dah lama aku tak update blog kan. Well, banyak benda yang berlaku di bulan Januari ini. Ada yang hebat, ada yang tak. Bittersweet. Tapi, aku agak kemalasan untuk meng-update blog. Banyak hal aku nak cerita dekat blog yang tak seberapa hebat ini. Banyak benda yang aku nak kongsi dengan korang semua. Tapi buat masa sekarang, aku tidak mempunyai kelapangan. Aku perlu belajar, belajar dan belajar. Minggu depan, aku ada exam mid semester. So, aku harap korang doakan yang terbaik untuk aku. Sehingga kita bertemu lagi di entri yang seterusnya. Wasalam. :)



"If you keep on believing, the dream that you wish will come true" - Cinderella

Saturday, January 7, 2012

I'm in dilemma


DILEMMA. Yeah, I'm in dilemma. I'm not sure which courses that I want for my degree. I'm a Science students. I'm studying Maths, Physics, Chemistry and Biology. That means I have two fields. Physics and Biology. And the worst part is, I'm not sure sama ada nak choose Physics or Biology. Physics means, aku akan more involve into kira-kira, and stuff like that. Biology means ke arah menghafal. Seriously, kalau nak cakap pasal minat, I'm not into Science. I love arts. But this is about future. Minat kena tolak tepi dulu. And between Physics and Biology, aku lagi minat Biology. I love something yang related with environment and ecology. And at first, aku memang benci gila dengan Physics, kalau boleh after SPM aku tak nak tengok dah Physics. But then, lama - lama, belajar Physics dekat college, aku rasa Physics is fun. But aku still interested with Biology more. Tapi kan, aku pun kena tengok result final aku jugak. Kalau ikut result final aku dulu, my Physics is way better than my Biology. So, I'm confused. Aku minat Biology but result aku menunjukkan marks Physics aku lagi tinggi, ughhh. It's stressing me out!


"If you keep on believing, the dream that you wish will come true" - Cinderella

Carnival of Education and Career


This one, masa English tutorial :)

Okay, yesterday, kolej aku ada buat carnival of education and career. So, yeah, I joined the carnival. In the jadual, they said, ada booth, bukan taklimat. Kalau booth, fun sikit, kalau taklimat, macam tak ada apa-apa input sangat lah. I thought carnival at 3PM at Dewan Mat Kilau tuh, booth, but, noo. It was a taklimat from UiTM and UKM. I was like, oh okay. Aku pun just dengar je lah kan, seriously, apa yang prof tuh cakap is something general. Then, malam tuh ada taklimat from USM and then, UTM, then, UnisZa. Aku dengar taklimat from USM, yeah, Puan tuh bagi speech okay lah, she knew how to atrract the students. Yeah, I'm interested to pursue my study to that Uni.


Look at the girl behind. Lol.


Then, a taklimat from UTM. We all know UTM is a research Uni kan. Then, banyak Engineering Courses. Ramai kawan aku yang angkat kaki, blah from that hall, because they don't want Engineering courses. They want Medic and something related with Biology. Aku just dengar je lah kan. Who knows, rezeki aku ke Engineering? Kan? That prof yng lasi taklimat sangat - sangat kelakar okay. So yeah. And aku takde dengar pun taklima from UnisZa sebab it was already 10:45 PM and aku dah tersangat - sangat mengantuk. Balik dari hall, memang tak sentuh buku langsung okay. Apa nak jadi entah. ;D


"If you keep on believing, the dream that you wish will come true" - Cinderella