"" ○|▲ FEEL the VIBES ϟ: Result PSPM Semester 1

Friday, December 9, 2011

Result PSPM Semester 1




One week before the result :
I've heard rumors from my friends . They said around 300 over 1000++ students failed for PSPM . Like seriously , I was like "OHMYGADDD, ramai gila kot" . So , kalau korang ah kan , result final nak keluar , then , dengar pulak rumors camtuh , ape feeling korang ?? Mesti stress gila kan . Probability kita untuk berada di kelompok 3oo students tuh memang ada . Dah lah dengan result mid-sem aku yang entah apa-apa . Aku memang stress gila . Nak buat assignments pun tak boleh nak focus oh . So , I told my friend about that , he said to me , don't be pessimist . And masa tuh aku selalu je cakap kat diri aku , THINK POSITIVE no matter what happens . 

The BLOODY day
The result came out on 6th December 2011 at 3PM to 5PM . It started from 3PM! Bukan 10 PM macam nak ambik result UPSR, PMR & SPM . Dah lah we all kena belajar macam biasa . Just imagine lah kan . Time lecture memang fikiran melayang entah ke mana . Thank God ada certain lecturers yang sangat-sangat memahami . Masa lunch , my sister texted me . She said , my youngest sister had a dream bout my result . Aku tak nak ah bagitahu berapa kan . Yang aku boleh bagitahu , pointer 3 and above . So , I finished my calss at 4PM . Ya Allah , masa tuh aku berdoa dekat Allah supaya bagi result yang terbaik untuk aku , dan aku harap sangat aku dapat terima result aku nnti . Masa on the way nak ke Hall , aku macam memang tak nak pandang ah muka students lain . Takut terpandang muka HAPPY , takut terpandang muka sedih . Ya Allah . Aku rasa lemah gila masa tuh . Aku pun pergi counter 5 . I showed my matric card . The lecturer cari my name , I closed my eyes for a few second and I was like (dalam hati) , "Bismillahirrahmanirrahim" . I opened my eyes . And I was shocked actually , bukan terkejut sebab result teruk , terkejut sebab aku tak penah expect aku boleh capai tahap tuh . And the most interesting part is , result yang adik aku mimpi tuh , memang sebijik sama dengan reality taw . Ya Allah , aku bersyukur sangat waalupun aku tak dapat 4 flat . Everything happens for a reason kan . Maybe usaha aku tak kuat sangat . Maybe kena improve lagi . InsyaAllah , this second semester, I'll try my best to get 4 flat or at least higher than Semester 1 . Amin .



"If you keep on believing, the dream that you wish will come true" - Cinderella