"" ○|▲ FEEL the VIBES ϟ: Perempuan Seperti Aku

Saturday, September 17, 2011

Perempuan Seperti Aku

So, do you guys have heard the song titled Lelaki Seperti Aku by Aliff Satar ? Honestly, I'm not a big fan of Malay song . One day , my friend asked me to hear the song kan , she said , lagu Lelaki Seperti Aku ni macam match je dengan situation aku masa tuh . But I have to change the song into a girl's perspective lah kan . So , here's the lyrics (girl's version)

Memang tak ada perempuan sebaik aku

Tapi yang lebih baik banyak

Memang tak ada perempuan sehebat aku
Tapi yang lebih hebat banyak

Maka tak perlu kau susah hati
Banyak perempuan yang bisa kau pilih
Untuk kau jadikan sandaran hati

Memang tak ada perempuan seseksi aku
Tapi yang lebih seksi banyak

Memang tak ada perempuan secantik aku
Tapi yang lebih cantik banyak

Maka tak perlu sedu sedan itu
Jangan sampai kau rendahkan dirimu
Memaksa aku menjadi pacarmu

Oo baby baby
Jangan kau marah sebab ku tolak
Ku tahu kau tampan
Ku percaya kau baik
Ku yakin pasti ada
Perempuan yang tertarik
Oo baby
Jangan kau dendam sebab ku enggan

Bercinta aku mahu
Tapi tidak denganmu
Ku sudah ada satu
Kekasih yang menunggu

Ceritanya aku sedang belajar setia
Makanya dari itu kamu jangan memaksa
Kerna aku memang tak suka mendua


So , I dedicate this song to you , MR . FM . There was only one part of the song yang rasanya tak match sangat dengan situation aku . The 2nd last paragraph , "Ku sudah ada satu kekasih yang menunggu" . I actually don't have any . And I don't know if ada kekasih yang menunggu . I really don't know bout that .  The whole parts of the song except part tuh , mmg match betul dengan my current situation . So , yeah . I really hope that guy understand it . I really hope he'll read this . 

"If you keep on believing, the dream that you wish will come true" - Cinderella