"" ○|▲ FEEL the VIBES ϟ: Musical Raya KMPh

Wednesday, August 17, 2011

Musical Raya KMPh

Yesterday , I saw a notice , dia tulis macam n , "WHO WANTS TO BE THE NEXT GLEE?" . So , I was like, "Hmmm , I think I wanna try it lah" . You know lah kan , aku nih peminat fanatic Glee . So , apa apa je yang berkaitan or ada perkataan glee, aku memang jadi interested gila nak join . Dia cakap this audition is for Musical Raya . And diorang nak minimum 8 students. Petang tuh , around 2PM , masa tuh subjek Agama kan , aku masuk masuk kelas je , aku pun cakap , "Weh , sapa nak masuk musical raya dengan aku ?" . Then , ada lah kawan aku sorang ni , angkat tangan jugak . I was like , "YEAY! Ada jugak yang nak join!" . Bla bla bla...


WEDNESDAY , 11:00 AM , at DEWAN KULIAH KECIL 4

Aku and Nisha pun masuk lah DKK4 tuh , tengok tak ramai lagi yang datang . Then , after a few minutes , we all kena audition . Aku pun macam cuak jugak lah seposen dua . Aku jadi tak tahu nak nyanyi lagu apa . Then , last last aku ada 3 choices lagu :

1) That Should Be Me by Justin Bieber
2) Goodbye by Miley Cyrus
3) Next To You by Chris Brown feat Justin Bieber 

Lagu2 kat atas ni memang aku ingat lah lirik dia kan , last2 aku pilih That Should be Me , cz lagu tu paling senang kan . Hehee :) FYI , we all kena nyanyi solo , in front of the judges and the other contestants. I was so freaking nervous masa tuh . Rasanya aku orang ke 4 kot yang nyanyi . Then , I went straight to front , sang That Should Be Me , memang terketar kot suara aku . Rasa macam nak cakap , "Cop cop , aci tak nak stop for a few secs jap?" . But perkataan tuh x keluar pun , aku pun meneruskan lah nyanyian aku samapi habis chorus yang pertama . Hehe :) Kawan aku pulak nyanyi lagu Back To December by Taylor Swift. Then , ada yang nyayi lagu California King Bed , Lagu Kita , Laskar Pelangi , and bla bla bla lah kan . Actually aku datang audition nh pun just for fun . Kalau dapat , then , it's cool enough , kalau tak dapat , fine lah kan . And then , petang tuh , masa aku kat bazaar , I received a message from Biro Kebudayaan : "CONGRATULATIONS! Here to inform that you are selected to join the choir team. Please attend the meeting at Bilik Tutorial on 18/08/2011 at 5.00PM" . I was like "OH MY GOSH ! I made it !!!" And Thank God , kawan aku pun dapat jugak :)

"If you keep on believing, the dream that you wish will come true" - Cinderella