"" ○|▲ FEEL the VIBES ϟ: August 2011

Monday, August 29, 2011

Raya raya

Assalamualaikum semua . Can you believe that less than 12 hours , we are gonna celebrate Hari Raya Aidilfitri ? Ohmygaddd , cepatnya masa berlalu kan . Rasa macam sekelip mata je bulan Ramadhan berlalu . Ya Allah , I love Ramadhan this year . Everything sangat different . First day berpuasa , berpuasa di kolej , without my parents around . Yeahh , memang lah sedih sikit kan , but after all , I made it . Thank God dapat kawan2 yang memang syokk habis . Good times . Okay , I don't wanna talk to much . Let's straight to my main point . 

Saya , Nur Amirah Inshirah binti Ismail , ingin mengucapkan Selamat Hari Raya to all Muslims . Tak kisah lah you all yang tengah baca ni my BFFs , my classmates , my ex-boyfriends , my ex-friends , my enemies , my followers dan juga my stalkers . I just wanna wish Happy Eid . Mohon ampun dan maaf if ada salah & silap , maybe ada ter-mengumpat ke , ter-jeling ke , ter-taksenyum ke , and seangkatan dengannya . Mungkin jugak kadang2 ada tergedik seposen dua . Sorry yer . Memang tak sengaja . It was spontaneous . :) And maybe jugak ada yang terasa dengan entry entry yang pernah saya buat sejak dahulu kala . Saya minta maaf banyak banyak . Zero - zero okay ? And untuk yang mohon maaf kepada saya , saya terima kemaafan anda dengan hati yang suci & ikhlas . Cuma ada segelintir yang saya takkan maafkan until I die . I don't wanna to tell ya who are them . Just biarkan me & orang2 yang rapat je tahu pasal tuh . So yeahh , semoga Raya kali ini mendapat berkat daripada Allah SWT . To kawan2 matrics yang tak siap assignments tuh , don't forget our assignments . Cehh , macam lah aku siap dah . HAHA . okay , I think that's all for now . Again , Salam Hari Raya , Maaf Zahir & Batin :)





"If you keep on believing, the dream that you wish will come true" - Cinderella

Thursday, August 25, 2011

KARMA . Do you believe in it ?


Karma karma karma . Do you believe in it ? For me , I don't really believe in it . Yeah , I believe in God . Allah the Almighty . But how about these two phrases , "What goes around comes around" and "What you give, you get back" ? They show the same meaning right . Wanna know why I post about this stuff ? Yeah , I've been thinking since last two days about my love life . People always ask me . "You don't have a boyfriend?", "Are you f**king kidding me?" , "Ahh, you lie . You must have a boyfriend" . TRUST ME , people . I don't have any . I think Karma hit me . 

For the past two years , I rejected the boys who want to be my boyfriend . Wanna know why I rejected them? Cz I was waiting for my guy best friend to be my boyfriend . His name is MA . Ahh . I shouldn't fall for him . He's my best buddy . And after waiting for a few months, I gave up . See people? Karma hit me ! I rejected boys, and my guy best friend just wanna be friends with me . For the first time in my life , I cried because of that boy . 

After that , something happened . I made a big mistake . Really big mistake . I was with someone who's two years younger than me . I don't mind about the age . IDK , something was wrong with our relationship . I was with that guy , HA for two weeks only . TWO WEEKS guys . It happened a year ago . When I was 17 . 

Then , I became close with my old friend. Yeah , we're kind of TEMAN TAPI MESRA until NOW . 

Then , I met someone in facebook . His name is X. Yeah , he's perfect . Too perfect . He's like an angel . He's brilliant , he's good looking guy (NOT TOO HANDSOME but okay lah) , his family is quite berada jugak lah and so on . I thought he's my Mr.Right . Yeah , we talked a lot . He told me his probs , and I told mine . When I first had a chat with him , he's still single . Then , a few weeks later , he told me he has a girlfriend . I was like , "Ohhh damn !" But during that time , when he's with someone else , we still texted each other . Not in the phone, I mean in facebook, skype & twitter . Yeah , he told me everything . One day , I texted him , he didn't reply . I was like , "Oh okay , maybe he's not in a good mood" . Then , I checked my friends' list , yeah . He unfriended me ! I still don't know why he unfriended me . Karma maybe? who knows right . I didn't accept someone's proposal , and he unfriended me . Remember the entry I made in the early of August ? Yes , he's the reason why I made that entry . I was frustrated .

Kayy , now , I met this guy . I became his friend on facebook a week ago . Actually , I already knew him . But masa tuh , I couldn't find his facebook . lol . Yeah , we talked for a few times . Ooppss , I forget to mention his name . His name is HF . He's perfect . Yeah , when we fall for someone , we are going to say that he's perfect even though we all know , no one's perfect in this world . We still talk to each other . Yes , I already fell for him , but tak macam I fell for X . I don't wanna get hurt anymore . Then , at the same time , I met this boy . A matric student named MF . He just added me last Friday . And he told me he wants me . I was like, "Err, kita baru kenal for a few days" . Yeah , he wants me to give him a chance . But sorry boy , I don't want to hurt your feeling . I don't want to lie . 

In conclusion, *teringat english essay, hehe* I really hope Karma doesn't hit me back . I rejected MF , and I hope something good is going to happen between me and HF . 

What a long entry from me right ? I think this is the longest entry I've made . Or ada lagi yang lagi panjang? SO , what do ya think ? Karma does exist or not ? Yeah , I know God plans everything for us . He know what's the best for us kan . So , let's just accept our fate and destiny although sometimes we feel life is unfair or whatever . 



"If you keep on believing, the dream that you wish will come true" - Cinderella

Wednesday, August 17, 2011

Berbuka with classmates tersayang

Okay , mula2 aku plan nak berbuka puasa dengan "pakwe" aku . HAHAA . okay , tipu je . Bukan pakwe pun , aku plan nak berbuka dengan room mates Ana . Then , masa dekat bazaar , tiba tiba sorang mamat nih , nama dia Efan , text aku masa pukul 6:15PM :

Efan : Tak nak berbuka sekelas ke?
Aku : Nak berbuka sekelas macam mana ? Kita tak plan pun ni
Efan : Esok aku buka kat masjid
Aku : Tak boleh lah hari ni, aku ada date dengan pakwe . lol
Efan : Ish, Ramadhan terakhir dah nih. Budak lain okay je

Then , aku apa lagi , call terus , senang sikit . bla bla bla . then jumpa lah . diorang ajak berbuka dekat padang KMPh . Si Zulfitri , budak kelas lain tuh pun nak join jugak . Aku pun macam okay je lah kan . Satu kuliah jugak . Mula mula sepatutnya nak buat majlis berbuka ni untuk kelas aku je - 7M1S5 . But then , tiba tiba macam geng2 kelas lain pun ada jugak join . Aku macam tak kisah sangat lah kan , sebab aku pun memang kenal diorang dah . Walaupun tak ramai sangat budak kelas aku yang join , separuh je kot yang join , tapi tetap meriah lah. :)

So , here are all the photos , taken from my classmate - Mas


Me & Ana


Actually , ramai je yang berbuka dekat padang . :)


Effy & Mas


Effy & Arah


From left to right :
Man CAMPBELL , Hadry kot?, Alif?, Amirul, Zul, Efan , baju merah kat belakang tuh Suhail






"If you keep on believing, the dream that you wish will come true" - Cinderella

Musical Raya KMPh

Yesterday , I saw a notice , dia tulis macam n , "WHO WANTS TO BE THE NEXT GLEE?" . So , I was like, "Hmmm , I think I wanna try it lah" . You know lah kan , aku nih peminat fanatic Glee . So , apa apa je yang berkaitan or ada perkataan glee, aku memang jadi interested gila nak join . Dia cakap this audition is for Musical Raya . And diorang nak minimum 8 students. Petang tuh , around 2PM , masa tuh subjek Agama kan , aku masuk masuk kelas je , aku pun cakap , "Weh , sapa nak masuk musical raya dengan aku ?" . Then , ada lah kawan aku sorang ni , angkat tangan jugak . I was like , "YEAY! Ada jugak yang nak join!" . Bla bla bla...


WEDNESDAY , 11:00 AM , at DEWAN KULIAH KECIL 4

Aku and Nisha pun masuk lah DKK4 tuh , tengok tak ramai lagi yang datang . Then , after a few minutes , we all kena audition . Aku pun macam cuak jugak lah seposen dua . Aku jadi tak tahu nak nyanyi lagu apa . Then , last last aku ada 3 choices lagu :

1) That Should Be Me by Justin Bieber
2) Goodbye by Miley Cyrus
3) Next To You by Chris Brown feat Justin Bieber 

Lagu2 kat atas ni memang aku ingat lah lirik dia kan , last2 aku pilih That Should be Me , cz lagu tu paling senang kan . Hehee :) FYI , we all kena nyanyi solo , in front of the judges and the other contestants. I was so freaking nervous masa tuh . Rasanya aku orang ke 4 kot yang nyanyi . Then , I went straight to front , sang That Should Be Me , memang terketar kot suara aku . Rasa macam nak cakap , "Cop cop , aci tak nak stop for a few secs jap?" . But perkataan tuh x keluar pun , aku pun meneruskan lah nyanyian aku samapi habis chorus yang pertama . Hehe :) Kawan aku pulak nyanyi lagu Back To December by Taylor Swift. Then , ada yang nyayi lagu California King Bed , Lagu Kita , Laskar Pelangi , and bla bla bla lah kan . Actually aku datang audition nh pun just for fun . Kalau dapat , then , it's cool enough , kalau tak dapat , fine lah kan . And then , petang tuh , masa aku kat bazaar , I received a message from Biro Kebudayaan : "CONGRATULATIONS! Here to inform that you are selected to join the choir team. Please attend the meeting at Bilik Tutorial on 18/08/2011 at 5.00PM" . I was like "OH MY GOSH ! I made it !!!" And Thank God , kawan aku pun dapat jugak :)

"If you keep on believing, the dream that you wish will come true" - Cinderella

Tuesday, August 16, 2011

I lost my room key with pendrive

Okay, last Monday , aku kan terlewat masuk for subject Physics Practical . So I was like, kelam kabut gila lah . Dengan kunci bilik kat tangan aku , nak ambik buku nota lah, pencil case lah , aku pun tak sedar yang aku tak masukkan pun kunci bilik aku kat dalam beg . So , around 5PM something , aku pun tercarik carik lah kunci bilik aku , mana nih ? Shit betul . Habis semua tempat aku geledah . Then , aku ingat balik lah kan . Bila ingat ingat balik tuh , aku cakap sensorang , "Oh maybe tertinggal kat rak beg dekat Physics Lab kot" . Aku nak pergi ambik masa tuh , dah tak boleh dah , cz lab memang dah tutup masa tuh . Lab tuh tingkat satu , so , mmg dah berkunci lah semua kan . So, aku fikir nak ambik esok pagi2 je lah kan . Then , aku pun on lah facebook . Aku check lah wall dekat KMPh punya group kan . tengok2 ada satu wall post nih ,


aku pun apa lagi , cepat cepat lah comment "AKU PUNYA AKU PUNYA !" . Then , bla bla bla . Smpai lah hari ni kan , aku pun jumpa lah si mamat tu masa pukul 1PM . Mula2 ajak jumpa pagi before pukul 8AM, but dia cakap ada hal apa lah kan . Aku pun , "Oh , okay" . Then , dia just bagi kunci camtu je lah . aku pun macam buat bodoh je . Cakap THANK YOU lah kan . :) Nasib baik orang tuh buat announcement kat group KMPh , kalau tak , memang habis ah hilang semua gambar dlm pendrive aku & kunci bilik sekali . Terima kasih banyak2 kepada budak senior tuh :) Then , masa nak pergi Chemistry Practical , aku keluar dari lift kan , keluar2 je , tengok dia ada jugak dekat area Chemistry Labs tu . Aku pun , macam buat bodoh je lah kan , cakap2 dengan kawan aku . Si sufi tu ada cakap apa entah . Rupa rupanyaa , dia punya Chemistry Practical sama je masa dengan aku punya . Sebelah menyebelah je lab nyaa . Boleh ah jumpa tiap2 hari Selasa . Lol .


"If you keep on believing, the dream that you wish will come true" - Cinderella

Sunday, August 14, 2011

hello beautiful people !

K , around 11 days dah aku tak update blog aku . Sorry people , ada masalah emosi sikit dengan someone ni . Actually , I don't have much to say . Masa 2nd Ramadhan , macam some of you dah tahu, got Ujian Pertengahan Semester (UPS) . It was just 3 days . Yeah , kesimpulannya , Biology paper was tough , reaaly tough . And Physics was kinda cool . Cz the questions , kebetulan lebih kurang dengan soalan pre test UPS. Thank God lah aku semangat usha2 paper pre UPS tuh . Kalau tak , memang aku takde idea langsung nak buat macam mana . FYI, exam mid sem nih carry 10% mark untuk final marks . Actually , 10% tak effect sangat pun . But if I get below than 2.00 , I have to work hard masa final nanti . Macam lecturer physics aku cakap , memang kena tahap DEWA lah kalau nak 4.00 . Oh my , exam final maybe at the end of October , so yeah , I have to catch up lots of things . Hopefully , I can get above 3.00 for the final . InsyaAllah .  

"If you keep on believing, the dream that you wish will come true" - Cinderella

Wednesday, August 3, 2011

:(

Just wanted to say that I'm feeling super stress right now . Feeling depressed with everything . Study , college's life , friendship and love . Oh gosh . Not feeling to write . I'll write something later . Maybe tomorrow, the day after tomorrow, next week, next month or next year . Kbye .

"If you keep on believing, the dream that you wish will come true" - Cinderella

Monday, August 1, 2011

Salam Ramadhan Al Mubarak :)


Salam Ramadhan Al Mubarak to all Muslims . 

Okay , so this is my first time , puasa without my family . Bersahur & berbuka puasa without my family . Oh my God . This year punya puasa tak sama dengan puasa tahun dulu sbb now dekat rumah , just ada my mom and my sisters . My bro dekat MRSM Kuantan , my dad is currently at Madinah . And I'm here , in this Matriculation College . Dekat sini pun not bad at all , yeah , I have friends . Lots of friends . And bazar Ramadhan dekat sini pun is quite okay . Banyak jugak lah choices kan . Petang tadi , aku rasa macam macam aku nak . Biasalah , setiap kali berpuasa , nafsu makan aku nih memuncak muncak taw . Hehee :) Aku nampak nasi minyak , aku nk nasi minyak , then , nmpk nasi ayam , murtabak, roti John, and siap ada nasi kerabu tuh . Dah lama oh tak mkn nasi kerabu . hehee . kalau balik klntn mesti dapat mkn nasi kerabu . :) So , yeah . Selamat berpuasa kepada semua yeah . Semoga Ramadhan kali ini lebih meriah , lebih diberkati oleh Allah SWT . :)


"If you keep on believing, the dream that you wish will come true" - Cinderella