"" ○|▲ FEEL the VIBES ϟ: Carnival KoKo

Saturday, July 23, 2011

Carnival KoKo

Okay , today ada carnival koko in Matrics Pahang . There were lots of activities around here . Ada some clubs yang menjual , ada yang join futsal , main basketball , karaoke , pertandingan memasak ala ala MasterChef atau , errr , Jaguh Kampung ? Hehee :) Pagi pagi lagi we all dah ke padang untuk bersenam robik . Seriously , kat sini waktu pagi pagi buta lah yang best nya . You guys can feel the fresh and breezy air . Memang fresh gila gila lah udara di pagi hari kat sini . Bukan senang oh nak hirup fresh air sekarang . Around 7:30 am , kitaorang dah start untuk bersenam robik . Tapi aku tak buat pun . :D takde mood . LOL . Okay , then , perasmian . Lepas tuh we all breakfast dekat area situ jugak . FYI , kitaorang tak guna duit masa proses jual beli tuh , kitaorang guna coupon . Aku pun tak tahu asal dia buat macam tuh . Whatever lah kan . Ada yang dah tahu kot , team Olahraga kena memasak untuk ahli jawatankuasa . So , yeah . Around 12:00pm , aku and geng yang lain pun memasak lah , dengan bimbingan sorang makcik nih , dan our main chef , Fizie a.k.a our pengerusi olahraga . Malu jugak lah aku sbb tak berapa nak pandai masa kan . Hehee :) Tapi takpe , still ada masa untuk learn memasak . Okay , dengan bantuan lebih kurang 10 members , dengan akhirnya , berjayalah jugak kami memasak nasi , lauk kari ayam and telur dadar . Lepas dah siap basuh semua , we all pun makan lah bersama sama . Rasa macam tak percaya je masak air tangan budak2 olahraga nih . Tapi disebabkan aku dah makan murtabak and minum pelbagai jenis air sebelum tuh , so , aku tak boleh nak sumbat banyak2 dalam perutku . Kalau lah aku lapar gila , mmg aku makan banyak ah kan . :) Then , our lecturer cakap , kalau around 2:30 pm still ada makanan lagi , boleh open kan untul all the students yang nk makan free . :) Lepas dah settle semua benda , dalam pukul 3:00pm camtuh , we all pun berangkat pulang . And sebelum tuh aku ada beli "SUBWAY" burger from gerai budak2 bola tampar . Aku beli special ayam burger . Balik je dari padang , aku solat dulu , then , on laptop , smbil makan burger . HAHA . Padahal baru setengah jam yang lalu aku makan nasi kan . Hehee :) Tapi mmg best ah burger diorang , Aku paling suka sebab diaorang letak black pepper banyak gila. Memang berasap habis lah kan . Then , after that dgn tak mandinya , aku pun tertidur smpai lah 5:30 pm . Act , hari ni aku nak tidur bilik kawan aku kat blok seberang , tapi macam malas gila oh nak berjalan . Memang tak larat ah . Dengan suasana kelam kat dalam bilik tuh , hujan pulak kat luar . Memang syokk ah kan . Hahaa . Then , aku kuatkan semangat untuk bangun dari katil . Nak mandi , solat asar , basuh baju segala . Okay , rasanya , setakat ni je dulu . Nanti aku update lagi yaa . :)



"If you keep on believing, the dream that you wish will come true" - Cinderella