"" ○|▲ FEEL the VIBES ϟ: July 2011

Saturday, July 30, 2011

Thank you Mom & Dad

A few days ago , my dad came here , in this Matrics College . So , yeah , aku memang dah tahu my dad akan datang jugak ke sini , ye lah kan , I'm his beloved daughter . Hehee . My dad came sebab dia nak fly to Jordan first and then straight to Madinah & Makkah . My dad akan menjalankan ibadah puasa di tanah suci lah kan . Before my dad came to Matrics , my dad pergi jumpa my lil bro dekat MRSM kuantan dulu . Daddy called me , and I asked me if I want something , I was like , "Nahh , semua benda still ada lagi , just buy kurma for Ramadhan lah and biscuits or something to eat" . And a few minutes later , I called my dad , I asked him to buy me Spicy Chicken McDeluxe from McDonalds . Then , my dad sampai di college around 7:00pm . Actually , I just ate nasi goreng before that , tp disebabkan aku nih gila fast food , aku makan jugak lah burger tuh . :D Lepas dah ambik all the stuff from my dad , I hugged my dad , salam tangan my dad . And I burst into tears . I'm such a manja kid lah . Then , I just waved my hand to my dad with tears on my cheek . I went straight to my room and cried . After solat , I felt a bit calm and yeah , lepas dah menangis tuh , confirm ah laparkan . Apa lagi , melantak ah burger tuh :D




Last night pulak my mom came , cz ambik adik aku yang nak balik from mrsm tuh . So , aku pun suruhlah my mom buy me Pizza with mushroom soup . Aku memang dah lama oh mengidam pizza . Hehee . Aku tak tahu lah kenapa semanjak dua nih aku makan banyak gila lah . Kawan2 aku semua jealous . Siap cakap , "Untunglah kau , makan banyak pun , badan tak naik" . Aku pun dengan muka tersengih gitu je lah . Aku pun tak tahu asal badan aku memang takkan naik . :D Lepas dah ambik pizza and mushroom soup . My mom kasi a plastic bag , ada sepasang baju kurung , 2 shawls , and a tee , with a towel . Aku pun peluk cium lah mak aku , tapi I tried to tak menangis, cz ada abang Fairuz , yang kerja under ayah aku . So , yeah , aku tak menangis pun for the first time ! HAHAA :D





"If you keep on believing, the dream that you wish will come true" - Cinderella

Thursday, July 28, 2011

Class Photos

Yesterday we all dah dapat our class photos . Masa mula mula tuh , aku berharap sangat gambar lawa . You know, I paid RM50 for two big size photos and two frames . And yeah , it was a bit frustrating sbb gambar2 tuh tidak diedit dengan cantik . Diorang tak buat colour balance . Aku takde scanner kat sini , so , aku tak boleh lah nak tunjuk kat you all kan the frames and the two photos . Whatever it is , aku rasa gambar kelas aku paking smart sekali . Semua orang memang sporting habis . Aku tengok room mates aku punya kelas , tak sporting pun geng2 diorang . Jahat ah pulak aku nih . hehee . Tapi seriously lah kan , kelas diorang macam tak happening pun ! hahaa . Siap ada yang jealous lagi dengan gambar kelas kitaorang . :D So , here are some of the photos , check out .



our class monitor , holding a small paper "7M1S5" . That's our class name :)







Yang pasti aku melompat kat belakang tuh . Korang tahu lah kan , aku nih asal bergambar je nak melompat. Hehee :D



Harry lompat tinggi sekali . Kalah aku oh . And for sure , yang belakang2 tuh memang tak cover langsung . Yang geng2 depan tuh , sebaliknya lah . hehe . Jangan marah eh you ols





Okay , aku tak puas hati ngan gambar ni , sbb Harry duduk jauh sgt 





Everybody screamed "WHOAAAAA!!"



Get ready for the formal's photo....



- 7M1S5a -


"If you keep on believing, the dream that you wish will come true" - Cinderella

Saturday, July 23, 2011

Carnival KoKo

Okay , today ada carnival koko in Matrics Pahang . There were lots of activities around here . Ada some clubs yang menjual , ada yang join futsal , main basketball , karaoke , pertandingan memasak ala ala MasterChef atau , errr , Jaguh Kampung ? Hehee :) Pagi pagi lagi we all dah ke padang untuk bersenam robik . Seriously , kat sini waktu pagi pagi buta lah yang best nya . You guys can feel the fresh and breezy air . Memang fresh gila gila lah udara di pagi hari kat sini . Bukan senang oh nak hirup fresh air sekarang . Around 7:30 am , kitaorang dah start untuk bersenam robik . Tapi aku tak buat pun . :D takde mood . LOL . Okay , then , perasmian . Lepas tuh we all breakfast dekat area situ jugak . FYI , kitaorang tak guna duit masa proses jual beli tuh , kitaorang guna coupon . Aku pun tak tahu asal dia buat macam tuh . Whatever lah kan . Ada yang dah tahu kot , team Olahraga kena memasak untuk ahli jawatankuasa . So , yeah . Around 12:00pm , aku and geng yang lain pun memasak lah , dengan bimbingan sorang makcik nih , dan our main chef , Fizie a.k.a our pengerusi olahraga . Malu jugak lah aku sbb tak berapa nak pandai masa kan . Hehee :) Tapi takpe , still ada masa untuk learn memasak . Okay , dengan bantuan lebih kurang 10 members , dengan akhirnya , berjayalah jugak kami memasak nasi , lauk kari ayam and telur dadar . Lepas dah siap basuh semua , we all pun makan lah bersama sama . Rasa macam tak percaya je masak air tangan budak2 olahraga nih . Tapi disebabkan aku dah makan murtabak and minum pelbagai jenis air sebelum tuh , so , aku tak boleh nak sumbat banyak2 dalam perutku . Kalau lah aku lapar gila , mmg aku makan banyak ah kan . :) Then , our lecturer cakap , kalau around 2:30 pm still ada makanan lagi , boleh open kan untul all the students yang nk makan free . :) Lepas dah settle semua benda , dalam pukul 3:00pm camtuh , we all pun berangkat pulang . And sebelum tuh aku ada beli "SUBWAY" burger from gerai budak2 bola tampar . Aku beli special ayam burger . Balik je dari padang , aku solat dulu , then , on laptop , smbil makan burger . HAHA . Padahal baru setengah jam yang lalu aku makan nasi kan . Hehee :) Tapi mmg best ah burger diorang , Aku paling suka sebab diaorang letak black pepper banyak gila. Memang berasap habis lah kan . Then , after that dgn tak mandinya , aku pun tertidur smpai lah 5:30 pm . Act , hari ni aku nak tidur bilik kawan aku kat blok seberang , tapi macam malas gila oh nak berjalan . Memang tak larat ah . Dengan suasana kelam kat dalam bilik tuh , hujan pulak kat luar . Memang syokk ah kan . Hahaa . Then , aku kuatkan semangat untuk bangun dari katil . Nak mandi , solat asar , basuh baju segala . Okay , rasanya , setakat ni je dulu . Nanti aku update lagi yaa . :)



"If you keep on believing, the dream that you wish will come true" - Cinderella

Friday, July 22, 2011

Harry Potter and the Deathly Hallows Part II (REVIEW)





Finally , the end of an era . The end of my childhood . During last weekend , I went to see the last Harry Potter. First of all, I want to point out that, I applaud Alan Rickman for his performance in this movie. I think that his performance in this movie was the best out of all his performances in the whole Harry Potter series (I’m sure he is an extraordinary actor in general). He made the audience feel what he was feeling when he saw Lily dead and held her as he was sobbing. the whole thing was just so heartbreaking. :'( 

Actually there were a few things that I don't really like about this movie :
  • there could have been more epic fighting
  • Fred only gets FOUR FUCKING SECONDS of death time??? 
  • Tonks and Lupin too??
  • the way Bellatrix died was kind of ... too easy 
  • WAY more battle scenes!
  • Neville gets no recognition at the end! That was the “Whoa! Yay happy ending/story lives on” moment.

NOW, there were VERY cool things as well :
  • the one-on-one battle
  • "Not my daughter YOU BITCH!"
  • Snake getting chopped
  • Snape’s memory :'(
  • and the shots all throughout this movie were fucking GREAT. Very very good shots! 
  • and lots more ! :D

But, nevertheless. I still think the movie was the best Potter movie, in terms of everything, but not so much on the screenplay. I do think that the movie will have a great chance at the Oscars next year! So, guys, you really have to see the movie. And don’t forget to bring tissues. :D Hahaha.

After 10 years, 7 books, 8 films, I can safely say that I had the best time of my life. And to end it with this kind of bang, is just too emotional and too momentous for me. We have lived with all of those characters, places, spells, creatures and ect., until the very end. And to say that they have saved the best for last is, an understatement.

Long live, Potterheads!



For more details review , click here.


"If you keep on believing, the dream that you wish will come true" - Cinderella

Monday, July 18, 2011

Skype

Okay , baru baru nih aku ada lah ajak kawan aku skype dengan aku kan . Cz aku bapak bosan gila . Lagipun mmg dah lama oh tak chat dgn dia . :) So , ni lah hasilnyaa .



Nurul & her momma . Act , ada je her brothers dekat sebelah .



Chatting with her momma , aunt sue . :)

Then , lepas Nurul nak out , aku ajak kawan2 sekolah aku chat . 


Kitaorg buat group chat lah :) Sampai kul 2 kitaorg chat . Biasalah byk story . :) Aku pun tak tahu kenapa aku rasa super duper hyper active malam tuh . heheee 


"If you keep on believing, the dream that you wish will come true" - Cinderella

Harry Potter

Okay , I went to ECM with my BFF , Dalilah , and my room mate . Aku mmg plan nak tengok movie Harry Potter on that week pun kan. Cz next week , ada karnival in matrics then , another week pulak , exam UPS is just arpund the corner . So , yeah . Awal2 lagi aku dah serbu ECM tuh . Punya lah sbb nak beli tix HP yng 3D punya kn . FYI, 3D movie kita tak boleh reserved . We have to choose sama ada , nak buy it online , or dekat counter cinema . Aku tengok screen . Oh shit! 77 seats left . Yang tuh untuk show pukul 12:30 pm lah kan . Next show pukul 3.00PM , takkan lah aku nk tengok 3:00PM kan . Tak pasal2 tak boleh masuk matrics nnti . Hehee :) Then , we all dapat tempat G , maknanya row yang ke 7 dari atas lah kan . Okaylah kot kan . Then , beli barang semua , aku pun tengok lah movie tuh . Kay , mmg sedih lah kan but at the same time happy jugak . Yeah , berbaloi lah bayar RM17 kan . Hehee :) Dalam pukul 2:45PM habis , solat2 semua , terus lunch. Pergi port biasa, noodle station lah kan . :D Makan makan , then terus balik .



checkin out my phone , hope dia reply but hampeh , mamat tuh tak reply pun :'(


Chicken chicken chop ! Nom nom nom


Me :)


Dalilah 


Room mate Izati 

Balik balik je aku kena study cz esok ada exam Bio , smpai kul 3 aku study . Gila lah . Tu lah , p sangat keluar tengok wayang kan . So , movie review tuh aku buat this friday kay . Cz takde masa lah . Super busy . Story yang nih pun aku dah banyak cut . So , just wait for the next entry eh . :) Peace .


"If you keep on believing, the dream that you wish will come true" - Cinderella

Friday, July 15, 2011

Kayak

Yeay , it's friday friday gotta get down on friday ! HAHA! I just love friday . Nak tahu kenapa . Sebab jadual belajaar aku just ada 2 lecures (Biology/Chemistry) and then my fav one, KOKO ! :) So we all pergi berkayak . Dekat Matrics Pahang ni ada tasik . So yeah , aku lah paling excited sekali . Ye lah kan , dah lama gila tak berendam dalam air semua kan . :) Kayak pun dah lama tak main oh . Dulu kalau pergi Island selalu main kayak dgn ayah aku . Mula mula cikgu suh berendam dulu dalam air. Buat floating lah kan . Senang je . Lagi satu ada life jacket kan . Then , we all ambik kayak masing2 . Aku & effy lah orang pertama yang berkayak . Bapak excited nya . Lepas tuh , we all buat rafting . Lecturer siap ambik gambar segala . Sporting gila . Then, lecturer tuh turun sekali , but dia naik yang single kayak lah kan . Lepas pusing satu tasik tuh , kitaorang semua berlumba . Berlumba 2 rounds taw . Bapak best gila . Then , kitaorg buat rafting again . Lecturer pun ambik gambar lagi . Kesian kat cikgu , jad photographer kami pulak . Ye lah , semua mmg gila bergambar oh . Nasib lah lecturer dapat students camni . Lepas dah siap basuh kayak semua . Kitaorang discuss nak buat xtvt on Saturday , kitaorang semua plan nak buat jungle trekking and masak2 kat dlm hutan .  Aku mmg super excited lah . Minat gila outdoor xtvt camni . Dulu pun dah selalu camping, keluar masuk hutan . Lepas dah plan semua , kitaorang nak ambik gambar from lecturer's phone, tapi mmg tak sempat ah , cz banyak gila . so, nanti lecturer nak upload dalam Fb dia . So , korang tunggu je lah eh . Nnti aku upload some photos here . 


p/s : Malam tuh I received a text from Nana, kawan aku , team Olahraga jugak , she said, yang jungle trekking tuh tak jadi cz nenek Encik Azeli meninggal dunia . SO , xtvt tuh akan di postponed kan

"If you keep on believing, the dream that you wish will come true" - Cinderella

photoshoot 7M1S5

Okay , hari ada class photoshoot . Agak terkejut jugak lah cz aku tak expect phooshoot class aku on Thursday kan . Mula mula , sepatutnya hari Wednesday but then , we all tangguhkan . Nasib baik aku tak pakai tudung cincai2 je . Hehee . At first , kitaorang kena buat pose spontan/candid/gila2 . Abang tuh cakap 3 frames je . But then , abang tuh tambah lagi 2 frames ! YEAY ! And then , gambar dekat  tangga . Buat muka gila2 jugakk . 2/3 frames kot . Then , kitaorang kena grab our blazers , untuk gambar formal. Aku geram je duh tengok DSLR nehh , dah lama tak pegang . HAHAA . :) Lepas dah siap semua , abang tuh cakap total RM50 dengan frames sekali . Maknanya , satu frame untuk gambar formal , and another frame untuk gambar2 spontan . Aku rasa agak mahal jugak lah . Then , abang tuh kata kalau semua org beli , dia akn bagi satu soft copy , so , semua gambar original ada . Okay lah kan. Tapi semua kena beli lah kan . Lepas dah settle semua, letak blazer, kitaorang suh abang photographer yang kelakar tu, ambik gambar kitaorang tapi just guna handphone lah kan . :)







Yang kat depan depan tuh , abang2 photographer lah . Sibukk je . :D

Lepas habis photoshoot , we all straight to the Bio Lab . Buat exp Mitosis . And then , masa lecturer takde , kitaorang sempat snap gambar . :)




"If you keep on believing, the dream that you wish will come true" - Cinderella

Chemistry + Ana's Birthday

Okay , dah lama jugak kan aku tak update blog nih . A week jugak lah kot . Last tuesday ada exam Chemistry and yeah , aku dah study super hard oh sebab nak cover balik masa Chemistry Test I . Masa test I tuh , marks aku agak rendah jugak lah . Tak perlu lah aku bagitahu berapa kan. Pandai2 lah you all agak eh? Macam aku lah the stupidest kid dekat matrics neh. Then , buat lah test tuh for 45 minutes . Ada 4 Questions, and from just ada 2 chapters only . And guess berapa marks aku ? It's 80 % ! YEAYYY . Maybe ada yang cakap . "Eleh , 80 je pun. Cukup-cukup makan." But whatever , as long as aku dapat improve kan result aku , that's cool enough . I was super excited masa tuh . Hehee :) Padahal test biasa je. Bukan Exam Mid Sem pun . Lepas habis test tuh , aku and kawan2 aku pergi Bakery Shop atau nama famousnya, "Starbucks" . HAHA. Tak macam starbucks pun padahal . Aku pun tak tahu dari mana diorang dapat idea nak panggil Starbucks . Aku and kawan aku, Mas sponsor choc cake . :)



Cantik tak cantik tak . Mmg macam childish gila kot . AHAHAHA . Dengan Hello Kitty nya . Hehehe :D




"If you keep on believing, the dream that you wish will come true" - Cinderella

Tuesday, July 5, 2011

Happy Birthday Daddy


Dear dad, 

I want you to know, I feel your love wherever I go. Whenever I've problems, you're there to assist, the ways you have helped me would make quite a list. Your wisdom and knowledge have shown me the way, And I'm thankful for you as I live day by day. I don't tell you enough how important you are, in my universe you're a bright shining star. 

Dad, I’m admiring you today. You’re the strength of our home—the king. The guy to seek for advice and help, who can do most anything.

I look up to you, and respect you, Dad, more than I can say.
I love you, Dad . Happy Birthday ayah . I wish I was there , at home , to celebrate your birthday with the whole family .  



Sincerely from your beloved daughter,
Nur Amirah Inshirah Ismail .


"If you keep on believing, the dream that you wish will come true" - Cinderella

Monday, July 4, 2011

I miss 'em

okay , so my parents and niena came here today . Yeayyy . Oh my , aku rindu gila duh kat family aku . Bapak lah lama gila tak balik rumah . So, around 11.00 am , diorang sampai at matrics . Then , we went straight to MRSM Kuantan , ambik my only brother . After that , kitaorang pergi ECM . My brother wanted to buy some stuff . And then , I went to the Roxy . Aku dah usha purse roxy dulu . Aku ingat nak belilah this time kan . Then ,  aku macam confused . Nak colour brown or black . Brown or black . Last last aku pilih black cz colour tuh memang sentiasa in kan . Lagipun my current purse dah warna brown dah . 



To Mohamad Hasri , I already bought this purse using my mom's money . So , you have to buy something else for me kayy :DD Then , we all makan at The Chicken Rice Shop .


Then , adik aku ajak pergi beli jeans . Macam biasa lah kan , mesti aku join sekaki kat dalam fitting room . HAHAAA :D


okayy lepas tuh , aku beli two tees from Padini . Then , before hantar adik aku balik , pegi McDonalds dulu , cz dah lama gila duh aku mengidam nak makan McD . Hihihi :) Lepas tuh , hantar adik aku balik kat Mrsm . Lepak2 dulu kejap dekat pondok , sempat lagi aku suruh Neena ambk gambar aku . :)


Lepas uh, tibalah giliran aku pulak , macam biasa lah kan , setiap kali peluk cium parents aku je mesti nak menangis punya lah . Aku tak tahu lah sampai bila macam nih . Aku rasa kalau aku nak kahwin nanti pun aku menangis sbb sedih nak tinggalkan parents aku . :(


"If you keep on believing, the dream that you wish will come true" - Cinderella

Saturday, July 2, 2011

Larian 1 Malaysiaaaa

Okay , so today ada larian 1 Malaysia . The slogan is 1 Murid, 1 Sukan, 1 Malaysia . But in Matriks , they called it 1 PELAJAR, 1 Sukan, 1 Malaysia . But ada jugak another slogan , ONE KMPh, ONE MATRICULATION, ONE MALAYSIA .



Around 6:40 pm, we all dah kena berkumpul dah cz ada senamrobik dulu pagi pagi . Seriously , aku takde mood gila duh nak bersenam senam nehh . :| . Then , after bersenam , kitaorang kena buat that larian lah kan . Act takde lah jauh sangat . It was just 2.5 km . Kalau aku merentas desa , lagi lah juahnya . 7km-8km jugak lah . aku and classmate aku lari , then , tengok semua org ikut shortcut . Apa lagi kan , ikut shortcut jugakk lah . Heheee :) Then , after larian tuh , aku balik bilik sekejap . I changed my tee from red tee to orange tee . Then , aku straight to padang unutk menjalan kan tugas aku sebagai pegawai sukan PRAKAKOM . Cewaahhh . :) Duty aku ialah aku just kena jadi pencatat je . So yeah , we all dapat free KMPh cap, free drinks and food and boleh cuci mata tengok guys yang handsome . HAHAAA :D 



run baby run , don't ever look back . Well , that's my friend , Dalilah :)


Shahirah , Nana , and Me :)


Team Olahragaaaaa ! :)


"If you keep on believing, the dream that you wish will come true" - Cinderella