"" ○|▲ FEEL the VIBES ϟ: 1st activity with classmates . :)

Sunday, June 26, 2011

1st activity with classmates . :)

Okay , a boy in my class asked us to puasa on Thursday (23rd June 2011) and then buka puasa sekali dekat cafe. So , I was like , hmmmm , okay . memang kebetulan aku nak puasa pun . So , aku pun macam biasa lah , set alarm clock segala kan . Then , around 4:00 am , berbunyilah dia kan . Lagu Who Says by Selena Gomez . Aku pun stopkan lah kan alarm tuh , then , konon nak lelapkan mata sekejap kan . 5 minit pun cukup lah . Last last , aku terjaga balik , tengok jam . 5:30 . Confirm dah tak boleh sahur . I was like , "Oh shit , whatthafuck " Segala sumpah seranah aku keluarkan . Padahal kan , aku dah prepare air milo kotak kat sebelah . Aku just perlu grab kotak milo tuh and then , minum terus . Aku ni dah lah tak pernah tak sahur . Setiap kali puasa , setiap kali tu lah aku kena sahur . Sahur pun tak boleh minum je , kena makan jugak . Wajib makan walaupun sikit . Cerewet kan kan . HAHAA , wtv lah . Ada aku kisah . Pagi tuh , aku terpkir jugak , dapat ke aku bertahan ni . Hmm . InsyaAllah , boleh lah . saat berganti saat , minit berganti minit , jam berganti jam . sampai lah pukul 5pm . Aku balik kelas , terus mandi , solat segala .. Then sementara nak tunggu masa tuh , aku onl sekejap , then pergi basuh baju . Aku siap je basuh baju , nak masuk bilik . Tiba-tiba tak boleh nak bukak pintu . Pintu terkunci . Tapi yang pasti bukan aku yang buat cz before aku keluar , roommate aku , Iqa ada . Then , syafika kat bilik sebelah . I'm not sure siapa yang kuncikan . Hmm . Biar je lah . Disebabkan menunggu roomate aku bawak kunci , tak pasal - pasal aku datang lambat kat cafe . Ish , aku pakai sesimple yang mungkin oh . Aku just grab tudung , then , muka pun dengan tak berbedaknya . HAHAA . So , we all order lah apa apa yang patut kan . Apa yang tak syokkknya , takde orang bawa camera . Yang ada just camera handphone je . Mula mula , aku nak pinjam cam kawan aku sat , tapi dah kelewatan , memang tak sempat dah pun . SO , we spent our time together dari bukak puasa until 8 something kot . It was a great night walaupun sekejap je , and ada 2 , 3 orang tak dapat join . But it's okay . Maybe we should do it again next time . :)



 The pictures above masa buat Chemistry Practical :)


"If you keep on believing, the dream that you wish will come true" - Cinderella