"" ○|▲ FEEL the VIBES ϟ: June 2011

Wednesday, June 29, 2011

:'(

I'm very disappointed with myself
It was super frustrating
Shera , that's what you get when you think you're in comfort zone

I saw a group of cute kids petang tadi . I looked at them for a minute , they were playing around , laughing , enjoying themselves . And I was like , "Ahhh , I wish I could turn back time" . You know , those kids don't have problems like us , the teenagers .  Problems about study , about love and maybe about family & friends . Oh my , I miss my childhood . I feel like I wanna cry but I know , kalau aku menangis air mata darah sekalipun , there's nothing I can do anymore . There's nothing can be changed . But I know , Allah ada untuk aku . You know , everything happens for a reason . Maybe Allah nak tunjukkan sesuatu dekat aku . 

"If you keep on believing, the dream that you wish will come true" - Cinderella

Tuesday, June 28, 2011

College's Life

Yesterday , ada Physics Practical . Kitairang buat experiment about Linear Momentum . Masa tengah buat experiment tuh , ada lah sorang member group aku neh snap gambar . Aku apa lagi . Kalau bab bab gambar ni , memang number 1 . SO , we all tengok dulu line clear ke tak kan . Nanti kan tak pasal pasal kena marah dengan lecturer . :D Tapi last last kantoi jugak dengan lecturer tu . Thank God dia tak marah sangat . Hehee . So , here are the pictures . 



okay , then , kebetulan pulak hari ahad tuh birthday one of my classmate , Ara . And yesterday pulak birthday our class monitor , Soleh . So , Jannah ada beli cake untuk celebrate their brthday lah kan . Aku and Ana tak tahu menahu pun pasal nih mula mula . Aku and Ana pergi mini mart sekejap . Nak beli stok makanan lah katakan . Hhihi . Then , keluar je tengok Jannah , Ara semua ada . Jannah pegang cake masa tu . So , yeah . Dipendekkan cerita , we all celebrate birthday without Soleh , But whatever . We still had fun . Walaupun sejam je pun celebrate kan . :) 




"If you keep on believing, the dream that you wish will come true" - Cinderella

Sunday, June 26, 2011

Follow me in TWITTER


Hey guys ! Siapa ada twitter ? Boleh tak you all follow aku dekat twitter ? I just made a twitter account . So ,  I really need some new followers . You all jangan risau . Aku confirm akan follow back taw . :) Click here to follow me or click the pink thing at the right side of my blog . :)


"If you keep on believing, the dream that you wish will come true" - Cinderella

1st activity with classmates . :)

Okay , a boy in my class asked us to puasa on Thursday (23rd June 2011) and then buka puasa sekali dekat cafe. So , I was like , hmmmm , okay . memang kebetulan aku nak puasa pun . So , aku pun macam biasa lah , set alarm clock segala kan . Then , around 4:00 am , berbunyilah dia kan . Lagu Who Says by Selena Gomez . Aku pun stopkan lah kan alarm tuh , then , konon nak lelapkan mata sekejap kan . 5 minit pun cukup lah . Last last , aku terjaga balik , tengok jam . 5:30 . Confirm dah tak boleh sahur . I was like , "Oh shit , whatthafuck " Segala sumpah seranah aku keluarkan . Padahal kan , aku dah prepare air milo kotak kat sebelah . Aku just perlu grab kotak milo tuh and then , minum terus . Aku ni dah lah tak pernah tak sahur . Setiap kali puasa , setiap kali tu lah aku kena sahur . Sahur pun tak boleh minum je , kena makan jugak . Wajib makan walaupun sikit . Cerewet kan kan . HAHAA , wtv lah . Ada aku kisah . Pagi tuh , aku terpkir jugak , dapat ke aku bertahan ni . Hmm . InsyaAllah , boleh lah . saat berganti saat , minit berganti minit , jam berganti jam . sampai lah pukul 5pm . Aku balik kelas , terus mandi , solat segala .. Then sementara nak tunggu masa tuh , aku onl sekejap , then pergi basuh baju . Aku siap je basuh baju , nak masuk bilik . Tiba-tiba tak boleh nak bukak pintu . Pintu terkunci . Tapi yang pasti bukan aku yang buat cz before aku keluar , roommate aku , Iqa ada . Then , syafika kat bilik sebelah . I'm not sure siapa yang kuncikan . Hmm . Biar je lah . Disebabkan menunggu roomate aku bawak kunci , tak pasal - pasal aku datang lambat kat cafe . Ish , aku pakai sesimple yang mungkin oh . Aku just grab tudung , then , muka pun dengan tak berbedaknya . HAHAA . So , we all order lah apa apa yang patut kan . Apa yang tak syokkknya , takde orang bawa camera . Yang ada just camera handphone je . Mula mula , aku nak pinjam cam kawan aku sat , tapi dah kelewatan , memang tak sempat dah pun . SO , we spent our time together dari bukak puasa until 8 something kot . It was a great night walaupun sekejap je , and ada 2 , 3 orang tak dapat join . But it's okay . Maybe we should do it again next time . :)



 The pictures above masa buat Chemistry Practical :)


"If you keep on believing, the dream that you wish will come true" - Cinderella

Friday, June 24, 2011


Happy birthday, Mom!
May every second, minute
hour, day and year of your life
be filled with the kind of
comfort, security, and happiness
you give unfailingly to me.
Happy Birthday, Mom!
Without you, there would be
a gaping hole in my life, an emptiness
that only your love can fill.

Thanks for all the support that you have given to me .
 Thanks for being such a kind and loving Mama .
 It's truly a blessing to have you as a mother. 

I wish I was there, with you .
I hope you're feeling special
Because today you should
If I could be with you
You know I would

I wish for you all that you desire
As you deserve the best
Having you in my life
I know I'm truly blessed

I hope your feeling special
Because you really are
And you know I'd be with you
If I didn't live so far

I love you Mom , you deserve a special crown . Once again , Happy Birthday ! 

Nahh , I send this special cakes for yaa . 






With love , hugs and kisses from your lovely daughter, 
Shera Ismail


"If you keep on believing, the dream that you wish will come true" - Cinderella

Wednesday, June 22, 2011

Wanna make a confession . :)

Okay , I wanna confess about something . Lemme tell you guys about it . Hmm . Okay , someone added me in Facebook a month ago . A week selepas aku masuk matrix . Aku tak nak bagi tahu sangat about him . How old is he ? His current location ? and of course his name . You guys don't have to know about that . One night , kitaorang ada lah chat kan , a day after aku approve dia kot . Yeah , we talked a lot . I was like super happy bila chat dengan dia . IDK why . I think he's my MR.Right masa tuh . It's hard to find someone yang kita nak kan . That guy ada semua characteristics yang aku nak . So , I was like . Yeah , I have to keep in touch with him . Who knows right ? Maybe ada something happens in the future between us . Hihi :) First time , kitaorang chat . Memang dah mesra lah . He's a super friendly guy . He's super brilliant . Yeah , he's like Mr. Perfect to me . And then , we started to chat over , over and over again . And of course lah kan , aku dah start to fall in love with him kan . And satu hari tu , aku stalk twitter dia kan . Nak tahu apa yang aku baca? Oh shit . He's now in a relationship with Miss O . I was like , "What theee...., melepas duh aku" . No wonder lah , dia tak IM aku . Aku pun malas dah nak IM dia kan . I don't really know who's that girl . But I know she's a good girl lah kan . To Miss O , please take care of your boyfriend baik baik eh . Jangan kasi lepaskan kat orang lain . He's just too perfect . You're so damn lucky . I'm jealous with you, girl . Semua benda nih , it reminds me on my bestfriend, Ana's quote . Ana selalu kata , "Apa yang kita nak mesti tak dapat and apa yang kita tak nak , yang tu lah yang dapatnya" Hmm . Yeah , I think Ana is right . Okayy , itu sahaja untuk kali ini . Kayy BYE . :)

"If you keep on believing, the dream that you wish will come true" - Cinderella

Sunday, June 19, 2011

Happy Dad's Day




I would tell you Dad , I'll bet you miss those carefree days doing what you love right ? Just imagine , you'd raise five kids . You'd send a daughter off to the college . And that's me lah kan . :) I can't believe you're in your middle 40's already . You're right . Each year passes more quickly than the last . This father's day , I'd like to say thank you . I've learned a lot from you . How to swim , how to be a good daughter/a good muslim , how to make the best decision and so on . We both love film and watching movies . We both love to swim, love the ocean . If I have a chance , I want to go to the island with our family , and go for a diving with you, dad . When we were in Dungun , Terengganu , you, Niena , and I always went to Tenggol Island . You always went diving and me with Niena , just went snorkelling around with Aunt Fatima . We always went to swimming pool too . And you teach us how to be a good swimmer . You paid for our swimming class when I was in Form 1 . You paid for our school fees , tuition fees, college fees . And everything . You've done a lot . shera tahu shera tak boleh nak balas balik semua jasa jasa ayah . But one day, you don't have to work anymore . I'll take care of you and mom . I still remember a thing , I said to one of my friends , "I just wanna stay with my parents like forever , even though I maybe dah jadi wife orang masa tu . I just wanna stay with 'em"Dad, I appreciate the support you’ve given me, our family and so many others in this world. You're someone to look up to no matter how tall I've grown . The greatest gift from God : DAD AND MOM . I love you guys . Happy Father's Day , Ayah. 




Hugs and kisses,
Your daughter, shera ismail .


"If you keep on believing, the dream that you wish will come true" - Cinderella

Saturday, June 18, 2011

Two movies :)


Okay . Here's my review on X MEN : FIRST CLASS . X Men was incredible . I think they did it well . Especially the two main leaders , Xavier/Prof X(James McAvoy) and Erik/Magneto(Micheal Fassbender) . I love the relationship between Erik and Xavier . Kenapalah diorang mesti ada matlamat lain lain . Aish , kalau tak mesti diorang jadi BFF . Aman lah dunia ni , HAHA . Hmm . I hate it when Mystique chose Erik instead of Xavier :( Kan Xavier tu yang jaga Mystique dari kecik . Hmm , sedih je . And there's a special appearance from Hugh Jackman (Logan/Wolverine) . He looks hot . :) James McAvoy and Micheal Fassbender are hot too . I gotta say I love this movie . James McAvoy - do I have to say more about him ? nahh, he's just PERFECT ! Then we have Micheal Fassbender , another hottie to look out for . and we also have Lucas Till . Gosh , he's so hot ! FYI , Lucas Till ni pernah berlakon in Hannah Montana The Movie , Spy Next Door and te guy in Taylor Swift's You Belong With Me music vid :) 


Oh my oh my . Lucas Till is my next boyfriend !


Hugh Jackman . I just love his character .


Awww . Xavier and Erik . I just love the scene . This is when Xavier looks into Erik's best happiest memory . 



MUTANT AND PROUD .
Rating : 10/10
-------------------------------------------

KL Gangster

Okay , honestly , I'm not really a die hard fan of Malay movies . Yeah , I do watch malay movies , but not in the cinema . Hmm . Aku tengok movie ni pun sebab kawan aku ajak . Hmm . Thank God , ada Aaron Aziz yang handsome gila , Adi Putra yang cool gilaa . Kalau takde diorang , aku rasa aku tak tengok dah movie ni .  Okay , movie nih boleh tahan lah . Ada jugak lah part yang macam lawak kan . Tapi ada jugak part yang buat aku bosan . Masa nak dekat ending tu , yang Aaron, AdiPutra, Shamsul and sape entah sorang lagi tu gaduh , aku boleh pulak tertidur kat panggung . HAHA . maybe sebab lama kot diorang gaduh . Hihi . So , I guess that's all about KL GANGSTER . Rating : 6.5/10 kot . ;D

"If you keep on believing, the dream that you wish will come true" - Cinderella

Fun Fun Fun Fun

It's Saturday baby ! Of course lah aku and kawan aku , Dalilah nak pergi jalan-jalan to Kuantan kan . Nak tengok movie . We all nih kaki wayang taw . Pantang ada cerita je , kitaorang tengok . hihi :) Takkan lah nak terperap kat bilik tuh , study je memanjang kan . Kadang2 life nih , kena enjoy jugak . Tak boleh asyik stress je kan . Around 8:15 am , kitaorang dah ada dalam bas . Tapi aku pelik lah , hari nih macam tak ramai je orang yang nak keluar . Hmm . Kalau hari tu , sampai tak cukup seat segala . Hari ni , dalam bas , banyak jugak kot seat kosong . Tapi hari ni , takde orang lah belanja aku , kena tanggung sendiri . HAHAA . Hari tu ada orang belanja . Hihihi :D Sampai kat Terminal Bus , we all terus pergi satu restaurant dekat dengan terminal tu je . Nak breakfast lah kan . Kelaparan gila . 




We all makan nasi lemak . Yummies gilaaa . Tapi yummies yang mak aku buat lagi . Hehehe :D

Then , we went straight to the ECM , terus pergi beli tickets . Malam semalam aku dah usha kat internet , movie X MEN : FIRST CLASS . Dah tengok time dia . Tepat pukul 12:00 pm . Then Dalilah pun kata , dia nak tengok movie KL Gangster sekali . KL Gangster ada pukul 2:40 pm . So , we all beli lah 2 tickets for X MEN , another two tickets for KL GANGSTER . If you all nak tahu kan , setelah sekian lama aku tak tengok movie Melayu kat cinema , baru hari ni aku tengok taw . Last movie Melayu aku tengok , movie Duyung kot . Tuh pun terpaksa tengok movie Duyung tu , cz movie yang aku nak tengok 18+ . 


Actually kan , banyak gila movie yang aku nak tengok taw . Aku nak tengok movie SUPER 8 , cz trailer dia gempak gila ! Then , nak tengok Green Lantern cz hero dia Ryan Reynolds . HAHA ! Handsome gila . And Kung Fu Panda ! Tapi hari nih Kung Fu Panda ada satu tayangan je , around 5:00 pm lah kot . Nak dekat pukul 12 kan , we all pun pergi lah kat tempat nak masuk kan , then , abang kat situ cakap , "Kak, minuman luar tak dibenarkan masuk" . I was like , "What the... Kak ?" Tapi dalam hati je lah kan . Aku pun cakap lah , "Nih Ice Blended ni , kalau nak tinggal , nnti cair dah lah" . Then , abang tu pun okay je lah kan , cuma dia cakap jangan tinggalkan kat panggung lah . Me and Dalilah were like , "Hmm , Okayyy ! Thanks !" . Masa awal awal kan dia tunjuk trailer Harry Potter Deathly Hallows PART II , I was like , "OH MY GOSHH ! It's Harry Potter!" . Excited gilaaa ! Padahal dah tengok dah pun trailer dia kan . :) Then , we watched XMEN . Aroun 2:20 pm , THE END . Macam biasa , nnti aku buat review kayy . :) Then , ada 20 minutes lagi before KL Gangster kan , we all pergi berjalan dulu . Then , dah 2:40 pm . Masuk terus panggung . Aku cakap kat Dalilah , "Ramai jugakk eh orang nak tengok KL Gangster ni" . Then , around 4:15 pm , THE END . We met  our classmates masa high school . Farra , and Diana . We talked for a few minutes je cz diorang pun nak pergi tengok movie KL Gangster . Sempat lah ambik gambar dengan Fara sat . :D Then , aku and Dalilah dengan pantasnya , pergi my fav restaurant , Noodle Station . Aku confused gila taw masa ni , tak tahu nak makan Chicken Chop or Noodles . Then , last2 aku pilih Noodle . Dalilah makan Chicken Chop . :)


Yummies kan kan ?


Siap makan around 5:15 . We were so freaking nervous , takut terlepas bus . But thank God still ada lagi bus . Tapi terpaksa lah aku duduk sebelah budak lelaki , sbb seat tak cukup . Hmm . Whatever lah kan . We arrived at Matrix around 6:20PM . 

"If you keep on believing, the dream that you wish will come true" - Cinderella

Friday, June 17, 2011

Oh My Goshh !


OMG ! It's the Harry Potter and Deathly Hallows - Part II trailer . I'm so freaking excited . I just can't wait to watch this final movie on July 15 . This is just super duper awesome ! #EPIC


I've been waiting for Next 2 You video since the day I heard the song on 9th March 2011 ! Agak lama jugak lah kan aku ternanti nanti kan vid nih . One word for this vid : AWESOME ! . #TEAMBREEZY #BELIEBER

"If you keep on believing, the dream that you wish will come true" - Cinderella

Wednesday, June 15, 2011

A stressful day .

Yesterday , is one of the most stressful days sepanjang aku dekat matrix ni . Seriously , aku rasa stress gila duh . Rasa macam nak chao terus je from Matrix ni , macam one of my closest friends kat sini . Her name is Siti Aisyah binti Ismail . See , my dad's name sama dengan her dad's name . Hihi :D Dia dah tak nak study dekat sini lagi dah . I'm kind of sad , cz you know , one of my classmates dah takde dah kan . She's from Terengganu and bila kitaorang cakap , we all akan cakap bahasa Terengganu lah kan dengan Ana & Arah . :) Okay , now , aku nak cerita pasal hari semalam . Macam biasa pukul 5 baru balik from class . And apa yang buat aku rasa stress gila , aku kena pergi Physics Lecture pukul 8:15pm . Then , kena buat tutorial . Then , kena study for Chemistry Quiz and Biology test keesokannya . Then kan, aku and Ana straight to the cafe , nak bungkus makanan lah . Then , naik bilik Ana , kononnya , nak buat Math , but then , Ana pening kepala . So , I was like , "Takpe lah , kau rehat je lah . Kesian pulak kat kau, btw kan , nnti masa kau datang kelas malam , kau bawakkan sekali makanan eh, aku malas pulak nak singgah cafe" . Around 6:30pm ,aku pun balik bilik , terus mandi , basuh baju segala , sempat lah jugak nak tidur kejap kan . :) Then , pukul 8:05pm, straight to DKK3 for Physics Lecture . Aku ingatkan lecture tu sampai pukul 9:15pm je . But then , terlajak hampur pukul 10pm jugak lah . tThen , balik semula bilik , aku pun terus cari soalan Biology yang cikgu bagi . Then , cari punya cari , hampir 15 minutes jugaklah . Tak jumpa . I was like m "Whatthafuck, where the heck is the Biology paper?" Habis semua mean words keluar . :D Aku pun terus call kawan aku kat bilik atas , nak usha2 dia punya paper kan . Aku salin lah as simple as I could . Then , masuk bilik terus bukak buku Biology . Sampai pukul 12:30 am jugaklah , aku habis study . Tu pun tak sempat nak habiskan Math Tutorial and nak baca Chemistry . Ahh , fedup aku . #STRESS

"If you keep on believing, the dream that you wish will come true" - Cinderella

Monday, June 13, 2011

No Physics Practical , No Physics and Chemistry Tutorial

So , hari nih pagi lagi terus ke Physics Lab . Aku dah semangat dah ni pakai lab coat ni . Tiba - tiba cikgu tak datang pulak . Aisehh . Tak tahu lah feeling aku masa tu macam mana . Nak kata happy happy lah jugak , but maybe kelas tu nanti kena ganti lah . Aku happy pun sebab ada chance lah aku nak buat Biology Report yang still tak siap . So , we all ada free time from 8AM - 11 PM . Kitaorang buat report dekat bilik tutorial yang kosong . Tengah syok syok aku buat , dah nak sampai conclusion and references dah , tiba-tiba ada lecturer lain masuk . Makna nya kelas tu ada orang nak guna lah kan . Aku pun apa lagi , kemas lah barang2 semua , nak kena chao lah kan . Sambil jalan ke cubical tu , aku pun buat lah sikit je lagi . Lepas dah hantar report tu , I was like , "Ana , I'm hungryyyy lah . Jom pergi cafe !" So , we went straight to the cafe , and breakfast lah . Then , aku lepak bilik Ana . Kononnya nak buat Chemistry lah kan . But then , kitaorang main FB . Hihi :) Around 10:40 AM . Aku siap siap lah kan , nak pakai selendang segala . Konon pukul 11AM nak pergi Chemistry Tutorial kan . Then , tiba-tiba Effy call , cakap , Chemistry Tutorial takde . I was like , "Ana , Chemistry takde !" So , aku pun terus bukak balik shawl aku . Online balik dengan Ana tuh . :D 12PM , we all straight to Dewan Kuliah Kecil 3 . Then 1PM balik , pergi balik 2PM . 3PM lunch . Thank God still ada lauk pauk . :) Sepatutnya ada kelas Physics masa pukul 3 . But lecturer Physics takde kan . Then , kul 4PM , pergi Math Lecture , balik pukul 5PM . Aku pun lepak bilik Ana dulu kan . Sebab aku ada order makanan kat Cafe blok dia . :) We all lepak dengan kawan-kawan bilik Ana . Then , kitaorang baca blog KAKAK NATASHA . Yang girlfriend arwah sepupu aku tu . Dia ada buat latest entry , u all should read it lah . Memang sedih lah . Nak menangis aku and semua . :( So , click here okay . Hmm , then . malam buat Math Tutorial and Biology Tutorial . IDK why aku rasa letih gila hari ni , padahal bukan ada kelas banyak pun . Entah lah . Hmm . Whatever . :)

"If you keep on believing, the dream that you wish will come true" - Cinderella

Sunday, June 12, 2011

Katy Perry - Last Friday Night



I just love the vid and the song . Katy Perry looks cute . And Rebecca Black is in this vid too . I think she's in it cz the song is about Friday . Make sense kan ? And I guess Kavin McHale from Glee pun ada kot . But I'm not sure lah . So, enjoy the vid ! FUN FUN FUN FUN !

"If you keep on believing, the dream that you wish will come true" - Cinderella

Back to Matriculation College

Ahh , I don't wanna go back to college . I just wanna stay in my home with my beloved family . :( I just wanna spend my time , my life with my family . It's so sad when me and my friends talking about going back to KMPh . I haven't touched all my assignments . Like seriously guys , I'm too lazy to do it . I think I'm going to do it tonight lah . Okay lah , gtg . See ya again in the next entry kayy . :)

"If you keep on believing, the dream that you wish will come true" - Cinderella

Saturday, June 11, 2011

Home Sweet Home


Oh , it feels good to be back at home after another stressful week in Matriculation College of Pahang . I feel super duper excited when I was like a few seconds away from my house . I was like , "YEAYY ! At last , I'm home !" 





That's me ! Tiba-tiba je kan . Hihi :)

So , I just watched a movie pagi tadi lepas habis basuh baju . Biasa lah kan , duduk matrix ni bukannya aku tengok tv pun . Duk mengadap buku je , tak mengadap buku pun , mengadap laptop nih . Hihi :) Okay , back to the topic asal , I watched Nanny McPhee and the Big Bang . 





I just cried a little at this movie . Idk why . Hihi :) But overall this movie is so cute and gives a great mood for thw whole day . It is full of true friendship, kindness and love ... <3 <3

"If you keep on believing, the dream that you wish will come true" - Cinderella

Monday, June 6, 2011

MASH

So , I just found a game . It was super fun . You know , macam masa budak-budak dulu . Hihi . SO , wanna try ?

Just click here okay

first , you'll see the photo below . Then you just need to fill in the blank . Then , you just put your magic number . Don't put it too much like 100 or 1000 . Just 1-10 je . But if nak buat lebih pun boleh , tapi lama sikit lah kena tunggu . Then , click the predict button.


Wait for a few seconds .. Nah , you'll get your result . Well , the photo below is my result . 




"If you keep on believing, the dream that you wish will come true" - Cinderella

Breaking Dawn Part I


I'm so EXCITEDDDD ! I just can't wait to watch the whole movie . Hihi . :)



"If you keep on believing, the dream that you wish will come true" - Cinderella

Sunday, June 5, 2011

Pirates Of Caribbean : On Stranger Tides (REVIEW)



It’s good actually. I really thought that the lack of some of the old cast may be a bit nostalgic and disappointing but it’s not actually. Johnny Depp has certainly, without failure, delivered superbly. The other cast members were great and I love the mermaid stuff. :) There were some parts of the movie that got a little boring. When the fighting scene was too long. Romance, is technically, a must-have for the pirates move, I guess. Because even though there’s no Will Turner and Elizabeth Swann to spice up the movie. There’s still Ariel and Prince Charming [Philip and Syrena] to do that.





Philip + Syrena . Seriously , this Sam Claflin guy who plays Philip looks like Ian Harding from PLL . But I think Ian is so much better than Sam . Hihi . I think Philip and Syrena are super sweet , they look good together . :)


The beautiful mermaids . I love the scene where Tamara sings and suddenly , more mermaids come and attack them .

So I guess the movie was a success, nonetheless.


"If you keep on believing, the dream that you wish will come true" - Cinderella

What a stressful week

Banyak benda yang berlaku this week . Seriously guys , you all tak dapat bayang kan betapa penatnya bergelar sebagai serorang pelajar matrix . First week lagi , aku kena catch up banyak benda . Physics, Chemistry , Math (yang sebenarnya Addmath), and Biology . Korang bayangkan je lah , aku ni , yang dari last day SPM ari tuh , sampai lah sebelum masuk matrix, tak pernah pun sentuh any of the educational books . Aku dah lama tinggalkan and lupakan all the subjects . Ye lah kan . ingatkan dapat TESL tu . but hampeh je . :( Yang paling aku tak boleh nak catch 1% is Physics . Bapak lah lajunya lecturer tuh ajar . Start 3rd day aku dah mula menangis . I don't think I can do it . I don't want to move on anymore . I just wanna go home ! So , masa weekend ni lah aku nak menghilangkan stress yang berada pada tahap critical ! Aku tak pernah se stress gila gila macam ni . So , I went to ECM with my friends , smpai kat pagar matrix, thank God still ada bus . Cari punya cari seat , tak jumpa , ada pun sebelah budak lelaki kat depan , Dalilah & Tiqah pun kena duduk sebelah boys . Okaylah budak sebelah aku tu , mesra alam je kan . Takdelah bosan aku duduk sorang2 . Then , tiba-tiba conductor bus mintak duit tambang . Aku dengan menggelebah nya carik purse aku kat bag pack aku . Tengok2 guy tuh dah keluarkan duit nak belanja . I was like ,"Oh okayy thanks" . Jimat duit aku RM3 . Hihi . yang kawan aku kat dpan lain pulak , dia yang belanja mamat sebelah dia . HAHAA . Then. borak punya borak tiba-tiba bus stop . I was like " WTF ! Bus rosakkkkk !" , tapi dalam hati je lah kan , nasib baik ada bus kat belakang . So , kitaorg turun and tukar bus . Duduk dkat area belakang , 2 seats 3 org duduk . Memang mampat gila lah bus tapi tak semampat nai RapidKL . :D Then sampai , makan dulu at The Chicken Rice Shop .




 Then tengok movie Pirates Of Caribbean : On Stranger Tides . 


Nanti aku kasi review aku eh pasal movie ni . Pastu my family pun ada kat Kuantan , diorang from Dungun . Sedara aku and family dia pun ada jugakk . We all lepak at Noodles Station .




 Dipendekkan cerita kitaorang balik 4 minutes before pukul 7 . Nasib baik lah tak kena apa .. :)

"If you keep on believing, the dream that you wish will come true" - Cinderella