"" ○|▲ FEEL the VIBES ϟ: Result oh result .

Wednesday, March 23, 2011

Result oh result .

I think semua kawan2 aku dah tahu aku dapat berapa A untuk SPM nih .Seriously pagi sebelum nak ambik result tuh , aku mmg nervous gila - gila . It felt like the butterflies in my tummy won't stop playing and flying . I was so freakin nervous masa tuh . Padahal masa tuh ada kat rumah lagi . Tengah tunggu kawan aku ambik aku g sekolah tuh . Nervous nak ambil result SPM nih tak terkata taw . Lagi nervous dari tunggu turn nak naik roller coaster . Bila sampai je kat sekolah , dup dap dup dap jantung aku . Aku berdoa je lah kat Tuhan supaya aku dapat 6A ke atas . Tengah on the way nak ke bilik seminar , nampak cikgu tampal kertas kat depan pintu . Aku agak dah , mesti nama2 pelajar cemerlang . Aku tak mo tengok duh , sbb aku takut nama aku takde kat situ . Masuk je bilik tuh , aku tulis nama apa semua . Then , cikgu firdaus cakap lah kan pasal result account. Aku pun tanya lah , "Cikgu , saya dapat account A tak?" . Cikgu pun cakap , "Apa nama panjang awak ?" . Aku pun cakap lah , "Amirah Inshirah." . Dalam hati aku mmg berdebar nak mampus . Then , cikgu pun kata , "Awak dapat A." Aku pun , "Fuhh , Thank God" . Then , tunggu turn nak jumpa dengan cikgu kelas aku , cikgu Shuhaimi . Aku suruh Sherry pergi dulu , jumpa cikgu . Kira aku lepas dia lah . Then , tiba-tiba Cikgu BM aku (guru kelas 5IM) panggil aku . Kira dia tolong cikgu Shuhaimi tu lah . Aku punya lah nervous. Duduk je , cikgu tak cakap lagi result aku berapa . Dia suruh aku tulis nama dulu .then , dia bagi lah sijil2 semua kan . Aku punya lah ternanti-nanti result aku berapa . Aisehh , dah berpeluh aku nih . Tiba-tiba je cikgu buat macam kira lah result aku . Dari reaksi cikgu , aku agak aku dapat sikit ja taw . Then ,

cikgu Shuhaimi : Ish , awak nih . Kat kelas nampak pandai . Saya dah kasi tahu dah
Kawan aku kat sebelah : Jangan percaya .

 Aku dah nak menangis taw time tuh . At the same time , aku  cakap dalam hati , "Harap2 cikgu tipu je , harap2 cikgu saja nak buat aku gabra" . 

Then , lama sikit ....
Cikgu Aniza : agak-agak result awak berapa?
Aku : Hmm , 6A ke bawah je kot
Cikgu Aniza : Nah , result awak . Tahniah 

Aku pun dengan segera ambil result , kira berapa banyak aku dapat . Fuhh , alhamdulillah. I got 7A's 3B's . B aku pun subjek yang mmg aku dah agak . Bio , physics , addmath . Tapi mmg aku terkejut lah dapat A sejarah . HAHA. 



I just wanted to wish . Thanks to Allah , my family , the teachers , and friends . To everyone . God bless

P/s : Yang dapat excellent tuh , CONGRATS ! yang tak dapat tuh , life must go on . You have to think positive . Everything happens for a reason . :)

"If you keep on believing, the dream that you wish will come true" - Cinderella