"" ○|▲ FEEL the VIBES ϟ: Ke Cheras

Wednesday, March 30, 2011

Ke Cheras

Okay , hari nih , aku ke Cheras . Ada program under UiTM . malas aku nak cerita panjang-panjang apa program tuh . Dia lebih kurang macam Ekspo Selangkah ke UiTM kat Shah Alam & sewaktu dengannya yang diadakan baru-baru ni . Aku ajak kawan aku sekali , Sherry . Suruh teman . Takkan aku nak pergi sorang-sorang kan . Terpinga - pinga nanti . Aku pergi dengan kereta , dengan parents aku sekali . Sbb ingat nak visit kawan lama parents aku kat area tu jugak . Masuk je memang ramai lah kan orang . Pergi ambil surat daftar semua .Then , orang tu kata masuk dalam dewan tapi parents tak boleh masuk . Lagipun taklimat tuh dah start dah . MAsuk je dewan , mmg ramai lah . Takde sit kosong oh . Terpaksa lah duduk kat tangga-tangga . HAHA . Tapi bukan aku je duduk kat tangga , ramai lagi lah . Then . dengar taklimat semua . Bla bla bla bla . Pergi print apa entah . Then , masuk balik dewan , pergi kat tempat kaunseling/khidmat nasihat semua . Sebenarnya memang sama dengan Ekspo tuh . Lebih kurang je . Tengah duduk beratur tuh borak lah dengan orang depan . Boleh tahan friendly jugak lah girls tuh. Cakap banyak jugak . Sbb tuh senang je nak join kan . :) Then , ada sorang mamat pulak beratur sebelah aku . Then , ada lah tanya sikit-sikit kan . Then , selepas beberapa minit menunggu, beratur , tibalah giliran aku . Aku pun tak tahu nak tanya apa sangat . Sbb hari tuh pun dah tanya kan . and dah dapat pun jawapan-jawapannya . Aku pun ulang balik lah apa yang aku tanya . Ini lah , itu lah . Agak lama jugak lah duduk kat situ . tapi yang tak syoknya , aku tanya panjang lebar , pegawai UiTM tuh jawab nak tak nak je . Fedup gak aku . Nyesal aku beratur kat lane tuh . Last question , aku tanya pasal fast track account kat orang tuh . Then , orang tu tak tahu . Then , aku tanya lah akak/makcik yang kat sebelah . Fast track tuh dah start before keluar result SPM . Korang nak tahu tak ? Orang yang buat fast track account nih, kalau matlamat dia mmg nak smbung terus degree in Account , dia boleh sambung terus study sampai degree in UiTM . Kiranya diorang mmg tak payah nak risau sama ada dapat ke tak offer mana-mana Uni yang dipilih . Memang untung lah kan . Tapi untuk Account je lah . Heehe . Aku nih tak lah minat Account sangat walaupun dapat A SPM hari tuh . Lepas habis tanya tanya tuh , aku tunggu kawan aku pulak pergi tanya tanya . Ak pun just berdiri je belakang Sherry . Then , mamat yang tadi tuh still ada lagi . Kitaorang pun borak - borak lah kan . Then , aku tanya ,"Sekolah mana nih? Mesti sekolah elit kan . Tengok macam budak-budak elit je . :)" Then , dia kata , "Eh , taklah . sekolah biasa je" . Kawan dia kat sebelah pulak , "Sekolah biasa ? HAHA" . Then , aku tanya balik , "Sekolah mana ?" . Dia cakap , "MRSM ....(mana entah)" . Then , orang yang kat depan tu dah siap , aku pun cakaplah , "Ha , tuh dah siap dah ." Dia pun cakap , "Pergi dulu eh " . Dalam pukul 3 lebih tuh , balik lah . Tapi pergi rumah kawan parents aku dulu . That's all , Balik rumah , kelaparan . Mandi . Tidur . Hehe ;) 

Whatever it is , best jugak lah pergi program tuh . Isi program tuh tak syokk sangat . Jumpa kawan-kawan baru okay lah . Ada yang friendly , ada yang terlebih friendly, ada yang berfesyen lebih-lebih , ada jugak mamat mamat HOT . HAHA . And macam biasa , kat mana - mana tempat pun ada , minah yang kerek -kerek . Aku terlanggar kaki dia sikit pun . Nak jeling jeling aku . Aku dah say sorry dah pun . Dah lah kan . toksah lah nak jeling jeliing aku macam nak gaduh je . Sial . Tapi kan yang peliknya aku borak - borak dengan budak-budak ni semua , tak tanya nama pun . HAHA . Tak pun mintak lah FB ke apa ke ? :)

"If you keep on believing, the dream that you wish will come true" - Cinderella