"" ○|▲ FEEL the VIBES ϟ: March 2011

Thursday, March 31, 2011

Born This Way - Lady GAGA (Sam Tsui COVER)


I guess this is better than original right ? Hhehe :) But whatever it is I still love Mama Monster !

"If you keep on believing, the dream that you wish will come true" - Cinderella

Wednesday, March 30, 2011

Back For Good - Take That (COVERED by Boyce Avenue)



Really cool . Just love this cover . Better than original , i guess . Plus I like his tee . :)

"If you keep on believing, the dream that you wish will come true" - Cinderella

Ke Cheras

Okay , hari nih , aku ke Cheras . Ada program under UiTM . malas aku nak cerita panjang-panjang apa program tuh . Dia lebih kurang macam Ekspo Selangkah ke UiTM kat Shah Alam & sewaktu dengannya yang diadakan baru-baru ni . Aku ajak kawan aku sekali , Sherry . Suruh teman . Takkan aku nak pergi sorang-sorang kan . Terpinga - pinga nanti . Aku pergi dengan kereta , dengan parents aku sekali . Sbb ingat nak visit kawan lama parents aku kat area tu jugak . Masuk je memang ramai lah kan orang . Pergi ambil surat daftar semua .Then , orang tu kata masuk dalam dewan tapi parents tak boleh masuk . Lagipun taklimat tuh dah start dah . MAsuk je dewan , mmg ramai lah . Takde sit kosong oh . Terpaksa lah duduk kat tangga-tangga . HAHA . Tapi bukan aku je duduk kat tangga , ramai lagi lah . Then . dengar taklimat semua . Bla bla bla bla . Pergi print apa entah . Then , masuk balik dewan , pergi kat tempat kaunseling/khidmat nasihat semua . Sebenarnya memang sama dengan Ekspo tuh . Lebih kurang je . Tengah duduk beratur tuh borak lah dengan orang depan . Boleh tahan friendly jugak lah girls tuh. Cakap banyak jugak . Sbb tuh senang je nak join kan . :) Then , ada sorang mamat pulak beratur sebelah aku . Then , ada lah tanya sikit-sikit kan . Then , selepas beberapa minit menunggu, beratur , tibalah giliran aku . Aku pun tak tahu nak tanya apa sangat . Sbb hari tuh pun dah tanya kan . and dah dapat pun jawapan-jawapannya . Aku pun ulang balik lah apa yang aku tanya . Ini lah , itu lah . Agak lama jugak lah duduk kat situ . tapi yang tak syoknya , aku tanya panjang lebar , pegawai UiTM tuh jawab nak tak nak je . Fedup gak aku . Nyesal aku beratur kat lane tuh . Last question , aku tanya pasal fast track account kat orang tuh . Then , orang tu tak tahu . Then , aku tanya lah akak/makcik yang kat sebelah . Fast track tuh dah start before keluar result SPM . Korang nak tahu tak ? Orang yang buat fast track account nih, kalau matlamat dia mmg nak smbung terus degree in Account , dia boleh sambung terus study sampai degree in UiTM . Kiranya diorang mmg tak payah nak risau sama ada dapat ke tak offer mana-mana Uni yang dipilih . Memang untung lah kan . Tapi untuk Account je lah . Heehe . Aku nih tak lah minat Account sangat walaupun dapat A SPM hari tuh . Lepas habis tanya tanya tuh , aku tunggu kawan aku pulak pergi tanya tanya . Ak pun just berdiri je belakang Sherry . Then , mamat yang tadi tuh still ada lagi . Kitaorang pun borak - borak lah kan . Then , aku tanya ,"Sekolah mana nih? Mesti sekolah elit kan . Tengok macam budak-budak elit je . :)" Then , dia kata , "Eh , taklah . sekolah biasa je" . Kawan dia kat sebelah pulak , "Sekolah biasa ? HAHA" . Then , aku tanya balik , "Sekolah mana ?" . Dia cakap , "MRSM ....(mana entah)" . Then , orang yang kat depan tu dah siap , aku pun cakaplah , "Ha , tuh dah siap dah ." Dia pun cakap , "Pergi dulu eh " . Dalam pukul 3 lebih tuh , balik lah . Tapi pergi rumah kawan parents aku dulu . That's all , Balik rumah , kelaparan . Mandi . Tidur . Hehe ;) 

Whatever it is , best jugak lah pergi program tuh . Isi program tuh tak syokk sangat . Jumpa kawan-kawan baru okay lah . Ada yang friendly , ada yang terlebih friendly, ada yang berfesyen lebih-lebih , ada jugak mamat mamat HOT . HAHA . And macam biasa , kat mana - mana tempat pun ada , minah yang kerek -kerek . Aku terlanggar kaki dia sikit pun . Nak jeling jeling aku . Aku dah say sorry dah pun . Dah lah kan . toksah lah nak jeling jeliing aku macam nak gaduh je . Sial . Tapi kan yang peliknya aku borak - borak dengan budak-budak ni semua , tak tanya nama pun . HAHA . Tak pun mintak lah FB ke apa ke ? :)

"If you keep on believing, the dream that you wish will come true" - Cinderella

Sunday, March 27, 2011

Maddi Jane - Price Tag (by Jessie J)


Spread the word about this amazing young girl cz she's super talented . :) We should hear about her , not Rebecca Black . LOL. But seriously , SPREAD THE WORD

"If you keep on believing, the dream that you wish will come true" - Cinderella

Saturday, March 26, 2011

Earth Hour 2011


KEEP CALM 
AND
SAVE OUR EARTH !


"If you keep on believing, the dream that you wish will come true" - Cinderella

UiTM

I went to UiTM with nurul , niena , aizat and our driver yang terhebat , azrul . Pergi sana pun sbb nak hilangkan kebosanan dekat rumah nih . Dapat jugak lah ilmu kan pergi Ekspo Selangkah ke UiTM . Hehe :) Mausuk-masuk je orang tuh suruh daftar semua . Then , isi form apa entah kan . Then , kitaorang pun pergilah ke booth-booth yang ada . Tengok lah apa apa yang boleh dilihat . Then , terserempak dengan kawan kelas aku , Diana . Borak2 kejap . Then , ada sorang kakak ni suruh kitaorang pergi dekat PC tuh isi form lagi . Aku agak dah . mesti website imascu.upu.mohe.gov.my . lagipun aku tak isi lagi . then isi punya isi nih lah result aku . tapi under UiTm je lah :)


You know , it's a bit frustrating sbb aku tak boleh ambil asasi sains . :( Then , pergi lah ke kaunter apa entah . Macam khidmat nasihat lah kot . Kawan aku yang minat kulinari pergi dulu . Then , baru aku tanya .

Aku : Encik ,kenapa saya tak boleh ambil Asasi Sains ha ?
Encik ape entah : Oh , awak dapat B in Biology and Physics.
Aku : Memang kena A eh Science subject kalau nak ambik Asasi tuh
Encik : Tak jugak . Tapi kita kena fikir pasal competition . Sbb ramai yang dapat straight A+ and ramai jugak yang dapat straight A , hampir 9000+ orang . 


Aku pun cakap dalam hati , "Alamak , terpaksa lah update balik borang UPU tuh . Aisehh ." 

"If you keep on believing, the dream that you wish will come true" - Cinderella

Friday, March 25, 2011

busy busy

I'll update about my SPM result soon . Skrg nih tengah busy gila . Kawan aku ada datang ruma , so kena layan dia . :D Tak boleh nak mengadap blog lama - lama . Lagipun busy dgn Education Programs . :) kononnya lah . HAHA .
"If you keep on believing, the dream that you wish will come true" - Cinderella

That Should Be Me


Justin Bieber - That Should Be Me (feat Rascal Flatts)

"If you keep on believing, the dream that you wish will come true" - Cinderella

Wednesday, March 23, 2011

Result oh result .

I think semua kawan2 aku dah tahu aku dapat berapa A untuk SPM nih .Seriously pagi sebelum nak ambik result tuh , aku mmg nervous gila - gila . It felt like the butterflies in my tummy won't stop playing and flying . I was so freakin nervous masa tuh . Padahal masa tuh ada kat rumah lagi . Tengah tunggu kawan aku ambik aku g sekolah tuh . Nervous nak ambil result SPM nih tak terkata taw . Lagi nervous dari tunggu turn nak naik roller coaster . Bila sampai je kat sekolah , dup dap dup dap jantung aku . Aku berdoa je lah kat Tuhan supaya aku dapat 6A ke atas . Tengah on the way nak ke bilik seminar , nampak cikgu tampal kertas kat depan pintu . Aku agak dah , mesti nama2 pelajar cemerlang . Aku tak mo tengok duh , sbb aku takut nama aku takde kat situ . Masuk je bilik tuh , aku tulis nama apa semua . Then , cikgu firdaus cakap lah kan pasal result account. Aku pun tanya lah , "Cikgu , saya dapat account A tak?" . Cikgu pun cakap , "Apa nama panjang awak ?" . Aku pun cakap lah , "Amirah Inshirah." . Dalam hati aku mmg berdebar nak mampus . Then , cikgu pun kata , "Awak dapat A." Aku pun , "Fuhh , Thank God" . Then , tunggu turn nak jumpa dengan cikgu kelas aku , cikgu Shuhaimi . Aku suruh Sherry pergi dulu , jumpa cikgu . Kira aku lepas dia lah . Then , tiba-tiba Cikgu BM aku (guru kelas 5IM) panggil aku . Kira dia tolong cikgu Shuhaimi tu lah . Aku punya lah nervous. Duduk je , cikgu tak cakap lagi result aku berapa . Dia suruh aku tulis nama dulu .then , dia bagi lah sijil2 semua kan . Aku punya lah ternanti-nanti result aku berapa . Aisehh , dah berpeluh aku nih . Tiba-tiba je cikgu buat macam kira lah result aku . Dari reaksi cikgu , aku agak aku dapat sikit ja taw . Then ,

cikgu Shuhaimi : Ish , awak nih . Kat kelas nampak pandai . Saya dah kasi tahu dah
Kawan aku kat sebelah : Jangan percaya .

 Aku dah nak menangis taw time tuh . At the same time , aku  cakap dalam hati , "Harap2 cikgu tipu je , harap2 cikgu saja nak buat aku gabra" . 

Then , lama sikit ....
Cikgu Aniza : agak-agak result awak berapa?
Aku : Hmm , 6A ke bawah je kot
Cikgu Aniza : Nah , result awak . Tahniah 

Aku pun dengan segera ambil result , kira berapa banyak aku dapat . Fuhh , alhamdulillah. I got 7A's 3B's . B aku pun subjek yang mmg aku dah agak . Bio , physics , addmath . Tapi mmg aku terkejut lah dapat A sejarah . HAHA. 



I just wanted to wish . Thanks to Allah , my family , the teachers , and friends . To everyone . God bless

P/s : Yang dapat excellent tuh , CONGRATS ! yang tak dapat tuh , life must go on . You have to think positive . Everything happens for a reason . :)

"If you keep on believing, the dream that you wish will come true" - Cinderella

Tuesday, March 22, 2011

KEEP CALM baby

semalam takde lah aku panik, cuak gila . Hari nih entah kenapa aku cuak gila gila bila tengok Berita Awani , dekat bawah tu tulis result SPM 2010 , 23hb Mac . Dengar radio pun benda yang sama . Adeyai . Esok , aku tak tahu lah macam mana feeling aku . Shera , you just have to KEEP CALM AND DON'T PANIC .  Harap-harap dapat lah 10A . Kalau tak pun , aku nak 6A ke atas . InsyaALLAH . Just bertawakkal and berserah je kepada Tuhan . He knows what is the best to me .  You know , everything happens for a reason . :) Just stay calm , girl . 




"If you keep on believing, the dream that you wish will come true" - Cinderella

Monday, March 21, 2011

Aww , this is so fucking sweet .


I wish someone would do this to me. LOL ! :D

"If you keep on believing, the dream that you wish will come true" - Cinderella

Sunday, March 20, 2011

Friend

"A guy and a girl can be just friends, but at one point or another, they will fall for each other.. maybe temporarily, maybe at the wrong time, maybe too late, or maybe forever" - 500 Days of Summer

This is happening to me right now . 
"If you keep on believing, the dream that you wish will come true" - Cinderella

Saturday, March 19, 2011

hang out

tengah aku duduk tengok movie Lord of The Ring nih , tiba-tiba si azrul tuh telefon . Nak ajak keluar . Pergi pizza lah , dah lah aku tgk syok gila tengok movie tuh . Dah lama da kan tak tengok . Tak sempat aku nak cakap apa-apa terus letak telefon . Dia suruh aku & nenn siap2 lah kan . Punya lah malas aku nak pergi taw . Lama sikit tuh , tetiba je terpacak depan ruma aku , apa lagi aku & nenn dgn terburu-buru pergi siap . Dengan baju ape tak tahu nak pakai , tudung lagi . Tak smpai 5 minit we all dah siap . Tak sempat aku nak make up pun . :D











"If you keep on believing, the dream that you wish will come true" - Cinderella

Happy Birthday


Happy Birthday to one of my bestfriends , Amirul Mustakim . May God bless you ! X

"If you keep on believing, the dream that you wish will come true" - Cinderella

Friday, March 18, 2011

midvalley

after balik from selayang , singgah sebentar di midvalley .Ingat nak cari baju, & then nak beli pasir untuk Odie . :)



"If you keep on believing, the dream that you wish will come true" - Cinderella

Thursday, March 17, 2011

one utama :)

went to one utama .



eating spaghetti bolognese 


yummies dummies ! :)

after pergi one utama , we all saja singgah putra puchong . Tidur satu malam kat sana . 


my lil cousin , qistina amani . :)

"If you keep on believing, the dream that you wish will come true" - Cinderella

Wednesday, March 16, 2011

Pray For Japan !


"NEW VIDEO! We really need your support for this video and song, because for the rest of March we're donating our proceeds from the sales of this song to HELP THE VICTIMS IN JAPAN. And every little bit helps. So please spread the word and let's rally! :)" - Boyce Avenue on Facebook



Pray for Japan . Pray for Asia . Pray for our world . Peace !
"If you keep on believing, the dream that you wish will come true" - Cinderella

Dungun

hari tu aku and family pergi dungun after ambik my lil bro kat Kuantan . Pergi dungun tu pun sbb ada wedding kawan ayah aku , so pergi je lah kan . actually , aku bukannya nak pergi sangat wedding tuh . Pergi sana pun nak jumpa dengan kawan-kawan semua . hehe :D




sedang bersiap-siap nak ke wedding tu , punya lah lama we all nak bersiap . hehe :D tapi sempat jugak ambik gambar .


wedding kat Taman apa entah :)


2nd wedding kat dalam dewan IPD Dungun :)

Then , petang tuh pergi hang out dengan farhana dekat pantai dengan nina , adan , and affan . Affan ni baru je kenal . :) 


me , nenn , adan


affan 


 nenn & farhana


  me & farhana 

ingat nak photoshoot lama sikit dekat depan SMK Sura ni , tapi cuaca tak mengizinkan . Kiteorang pun pergi lah lepak dekat kedai2 depan UiTM . Makan keropok & borak-borak . :) Malam tu pulak kiteorang lepak McD . Tapi ramai sikit lah malam tuh , ada kawan2 lama nina . Kawan aku , Fa takde pulak kat Dungun time tuh . Iera pulak sakit mata . Hadoi . Kalau Iera ada mesti gempak gila . HAHA . 


tapi masa kat McD , ada satu experience yang kiteorang takkan lupa kan sampai bila-bila . dalam pukul 10.45 macam tuh , kiteorang ingat nak lepak kat luar . Nak snap2 kat luar . Then , tiba-tiba ada sorang mamat selekeh nih lalu sebelah nenna . Kiteorang pun pandang lah kan . Sebab dia macam pelik je . Then , dia tiba-tiba je pergi kat meja sorang customer McD tuh . habis customer tu lari . Dia makan ayam orang tuh . Suddenly , kiteorang tengah cakap2, tiba-tiba je orang gila tuh baling tulang ayam kat kiteorang . Kat aku tak kena pun , kat safiyyah lah yang kena . Kurang hasam punya orang gila tu . Lama sikit kiteorang pun ambik gambar lah . Then , ayah Aleeya pun datang . Farhana & Safiyyah tumpang Aleeya . Affan pun blah . Tinggal lah aku , nenn , adan & X (tak boleh kasi tahu sape) . X tuh bawak kete , so , kiteorang pun ingat nak duduk kejap dalam kereta before my mom ambil . Gila takut taw !

"If you keep on believing, the dream that you wish will come true" - Cinderella

Thursday, March 10, 2011

I really miss you . I fucking miss you . All day . Every second . Every minute . Every hour . Every day . 
"If you keep on believing, the dream that you wish will come true" - Cinderella

Tuesday, March 1, 2011

Happy 17th Birthday to JB




"If you keep on believing, the dream that you wish will come true" - Cinderella





"If you keep on believing, the dream that you wish will come true" - Cinderella