"" ○|▲ FEEL the VIBES ϟ: I got my license !

Monday, February 21, 2011

I got my license !


oh yeah oh yeah ! I got my P license ! So , I can drive all day long ! HAHA . hari ni aku nak cerita apa yang aku buat dekat pusat memandu tu . Aku bangun awal lah kan , before pukul 8.30 kena ada dah . So , kitaorang pun pergi lah ke pusat memandu . Check nama kitaorang . Aku suruh Ruby check kan , sebab aku tak nampak sangat . Malas lah nak ke board tuh depan2 sangat . Then , tengok2 aku dapat Sesi 3 , nombor 15 . Semua sekali ada 3 sesi , and dalam setiap sesi tu ada lah lebih kurang 15-20 orang . Gila lama aku kena tunggu taw . Aku dapat nombor 15 pulak . Reza dapat nombor 5 , Jihan nombor 6 , and Ruby pulak nombor 7 . Asal aku punya jauh sangat ? oh , dah lah debaran di dada semakin memuncak . aku & ruby pun dudukalah kat tempat menunggu . saat berganti saat , minit berganti minit , dan seterusnya jam berganti jam . dahlah perut aku sudah berkeroncong . ahh , penat gila menunggu . aku pun tengok lah jam , dah pukul 12.30. Aku agak , mesti kejap lagi pegawai-pegawai JPJ tu nak pergi lunch. Tengok-tengok betul sangkaan aku . "okay pukul 2 nanti sambung balik untuk sesi 3 , awak semua boleh lah pergi makan , sembahyang dulu"  . Kitaorang pun pergi lah toilet dulu , on the way nak ke toilet tu , kena lalu kantin dia dulu . Dengar lah makcik sorang tu cakap dengan sorang mamat ni , "Makanan dah takda nih , makcik masakkan maggi boleh" . "What the ... Aku tunggu punya lama nih , maggi je tinggai ? Menyesal lah pulak tak pergi makan awai awai tadi " , aku cakap dalam hati je lah kan . :D Last2 kiteorang suruh Reza belikan roti . Then , pergi sembahyang sat . Lepas siap2 sembahyang, pergi balik kat tempat menunggu tu . Tak sampai 5 minit aku melabuhkan punggung , pegawai tuh announcekan , "Nombor 15" . Aku pun pergi lah kat kereta , nak naik bukit dulu ni . Dipendekkan cerita , aku pass untuk naik bukit , parling and ape entah satu lagi tu . Then , kiteorang tunggu pulak untuk test kat jalan raya . 10 minutes later ,orang tuh pun panggil lah , aku sebenarnya tak ready langsung nak drive . HAHA . Masa tu memang nervous gila gila . I got butterflies in my tummy !!!


Dipendekkan cerita lagi , I passed the test ! Oh yeahh ! Thanks to God , and also pegawai JPJ tu , sebab ada tolong aku sikit - sikit . Hehe :D Alhamdullilah , tak sia-sia 5 jam aku tunggu . 

"If you keep on believing, the dream that you wish will come true" - Cinderella