"" ○|▲ FEEL the VIBES ϟ: February 2011

Friday, February 25, 2011

Dream Dream Dream



I had a dream last night . I think it was one of the best dreams I ever had . You know what ? Dalam mimpi tu , aku mimpi aku dapat 8A2B dalam SPM! Best tak ? Best tak ? tapi lagi best kalau dapat straight A. Subjek yang aku dapat B tu , Add Math & BIOLOGY ! Tapi aku memang dah tahu dah bio aku mesti tak dapat A punya lah dalam reality . :D Kesimpulannya , okay lah kan 8A2B . Hehe . Harap-harap betullah apa yang aku mimpi tu . InsyaAllah . Amin . Takde lah aku risau sangat . 

"If you keep on believing, the dream that you wish will come true" - Cinderella

Thursday, February 24, 2011

What I want for my birthday?



Canon EOS 60D


Macbook Pro ! I fuckin want this ! :)



iPad & iPhone 


 
 

Jackets . Same design or lebih kurang macam kat atas nih :)


 

Shoes !!



Miu Miu handbag


Rompers


 

A super cool bedroom for me . I'm not going to share it with my sister!



A perfect boyfriend like Edward Cullen ! HAHA .



Lots of English novels !



Beautiful clothes !



Going to Hogwarts ? LOL . :)

P/s : Actually , banyak lagi benda yang aku nak . Macam pergi vacation to London , LA , Disneyland , Greece . Meet all the celebs all around the world . Going to Justin Bieber's concert . HAHA . Hope all my dreams become reality soon :D






"If you keep on believing, the dream that you wish will come true" - Cinderella

Happy Birthday to me ! HAHA





It's my birthdayyy !!!! Gonna post all my wishes soon :)


"If you keep on believing, the dream that you wish will come true" - Cinderella

Monday, February 21, 2011

I got my license !


oh yeah oh yeah ! I got my P license ! So , I can drive all day long ! HAHA . hari ni aku nak cerita apa yang aku buat dekat pusat memandu tu . Aku bangun awal lah kan , before pukul 8.30 kena ada dah . So , kitaorang pun pergi lah ke pusat memandu . Check nama kitaorang . Aku suruh Ruby check kan , sebab aku tak nampak sangat . Malas lah nak ke board tuh depan2 sangat . Then , tengok2 aku dapat Sesi 3 , nombor 15 . Semua sekali ada 3 sesi , and dalam setiap sesi tu ada lah lebih kurang 15-20 orang . Gila lama aku kena tunggu taw . Aku dapat nombor 15 pulak . Reza dapat nombor 5 , Jihan nombor 6 , and Ruby pulak nombor 7 . Asal aku punya jauh sangat ? oh , dah lah debaran di dada semakin memuncak . aku & ruby pun dudukalah kat tempat menunggu . saat berganti saat , minit berganti minit , dan seterusnya jam berganti jam . dahlah perut aku sudah berkeroncong . ahh , penat gila menunggu . aku pun tengok lah jam , dah pukul 12.30. Aku agak , mesti kejap lagi pegawai-pegawai JPJ tu nak pergi lunch. Tengok-tengok betul sangkaan aku . "okay pukul 2 nanti sambung balik untuk sesi 3 , awak semua boleh lah pergi makan , sembahyang dulu"  . Kitaorang pun pergi lah toilet dulu , on the way nak ke toilet tu , kena lalu kantin dia dulu . Dengar lah makcik sorang tu cakap dengan sorang mamat ni , "Makanan dah takda nih , makcik masakkan maggi boleh" . "What the ... Aku tunggu punya lama nih , maggi je tinggai ? Menyesal lah pulak tak pergi makan awai awai tadi " , aku cakap dalam hati je lah kan . :D Last2 kiteorang suruh Reza belikan roti . Then , pergi sembahyang sat . Lepas siap2 sembahyang, pergi balik kat tempat menunggu tu . Tak sampai 5 minit aku melabuhkan punggung , pegawai tuh announcekan , "Nombor 15" . Aku pun pergi lah kat kereta , nak naik bukit dulu ni . Dipendekkan cerita , aku pass untuk naik bukit , parling and ape entah satu lagi tu . Then , kiteorang tunggu pulak untuk test kat jalan raya . 10 minutes later ,orang tuh pun panggil lah , aku sebenarnya tak ready langsung nak drive . HAHA . Masa tu memang nervous gila gila . I got butterflies in my tummy !!!


Dipendekkan cerita lagi , I passed the test ! Oh yeahh ! Thanks to God , and also pegawai JPJ tu , sebab ada tolong aku sikit - sikit . Hehe :D Alhamdullilah , tak sia-sia 5 jam aku tunggu . 

"If you keep on believing, the dream that you wish will come true" - Cinderella

Friday, February 18, 2011

Britney Spears' "Hold It Against Me" Vid is here !


she needs to lose her weight . but , whatever it is , I still love her ! :) Two thumbs up for BRITNEY SPEARS !

"If you keep on believing, the dream that you wish will come true" - Cinderella

Wednesday, February 16, 2011

I've lost a follower , and I'm too lazy to figure out who's unfollow me ? boleh tak orang yang unfollow aku tuh informkan kat aku , so aku boleh unfollow blog dia balik ! :D

"If you keep on believing, the dream that you wish will come true" - Cinderella

GLEE - Comeback

CHECK OUT ! Glee season 2 - "Comeback"
This is the promo vid from this episode 





Sam sang "BABY" in this "Comeback" episode of Glee :)













The songs that were performed on this episode :


• "Baby " by Justin Bieber - Sam and Artie
• "Somebody To Love " by Justin Bieber - Sam, Puck, Mike and Artie.
• "Take Me or Leave Me " from Rent - Rachel and Mercedes
• "Sing" My Chemical Romance - Sue and New Directions
• "I Know What Boys Like"by The Waitresses - Lauren



Bieber Fever is spreading all around the world guys ! 


Including Pretty Little Liars !







"If you keep on believing, the dream that you wish will come true" - Cinderella

Tuesday, February 15, 2011

CHECK OUT GUYS !

hello beautiful people ! I just wanna tell you guys , yang one of my friends , Xay , baru buat some business stuff . Clothing . :) 


TYPE : SIMPLE
SIZE : S,M AND L
PRICE : RM20 FOR EACH TSHIRT AND RM30 FOR TWO TSHIRT


TYPE : FABULOUS
SIZE : S,M AND L
PRICE : RM20 FOR EACH TSHIRT AND RM30 FOR TWO TSHIRT



TYPE : HELLO
SIZE : S,M AND L
PRICE : RM20 FOR EACH TSHIRT AND RM30 FOR TWO TSHIRT

 

The offer price is RM20 for each shirt and RM30 for TWO shirts.

INTERESTED?
Any inquiry can be ask thru 0175020032 ( Khairusy Xay ) or inbox me on facebook (www.facebook.com/sheraismail)

All these tee are girl's cutting , so make sure, u have to make a right choice in sizes . :)





"If you keep on believing, the dream that you wish will come true" - Cinderella

Monday, February 14, 2011

Maulidur Rasul

Salam Maulidur Rasul to all Muslims :)

"If you keep on believing, the dream that you wish will come true" - Cinderella

Grammy Awards 2011

Around the red carpet or Grammys


Lady gaga in the egg . Weirdo & freako GAGA .


Dianna Agron looked stunning :)


Justin Bieber and his mentor , Usher . I don't really like JBiebs outfits . Idk why . Usher , lookin good and simple as always :) 



Katy Perry and husband, Russel Brand . Sweet couple :)


Kim K :)


Miley Cyrus ! BEST DRESSED ! :D


Nicki Minaj , RAWRRR !


Paramore . I don't like Hayley's outfits 


Rihanna looking hot . But her dress , :(


JBiebs-maybe-girlfriend , Selena , looked beautiful in that dress :) Love her 


Great performance by Gaga with her brand new single , BORN THIS WAY :)




JBiebs , Jaden Smith and Usher were fuckin awesome !! 


oh na na , what's my name ? Rihanna & Drake . Rihanna looked sexayyy !


And the best performance goes to ...... EMINEM ! I fuckin love him ! I love his performance Rihanna (Love the Way You Lie) , and with Dr. Dre (I Need a Doctor) . :)

That's all for now ! :D

"If you keep on believing, the dream that you wish will come true" - Cinderella

GRAMMY

Is watching Grammys and will update about it soon :)
"If you keep on believing, the dream that you wish will come true" - Cinderella

Sunday, February 13, 2011

Check out ! Fresh from YouTube :)

Bruno Mars - Grenade (Boyce Avenue Acoustic COVER)


I like this cover . :)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sam Tsui - Start Again


Vid from Sam Tsui :)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Lady Gaga - Born This Way


This song is pretty different . Love it . You guys should checkout the video statistic . Whoa ! It's 5,060 023 ! Vid ni pun baru je keluar , 11 Feb 2011 . Tapi dah sampai lebih dari 5 million . Amazing . :D

"If you keep on believing, the dream that you wish will come true" - Cinderella

Saturday, February 12, 2011

who's my date for valentines day ?


and maybe blogspot & facebook :)

"If you keep on believing, the dream that you wish will come true" - Cinderella

I wish I'm that girl...

So I could hug him tight...



So he'll kiss me on my forehead...


So I could get a welcoming hug...


So I could sit on his lap...


So he'll put his arm on my shoulder...


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

That should be me ! You know what Justin , I was like this right now : 



I've never been so jealous this much in my entire life . That girl is so luckyyy !



Source : One of biebers' tumblr :)






"If you keep on believing, the dream that you wish will come true" - Cinderella

Friday, February 11, 2011

Lil bro , Amirul .

aku kena bangun awal , cz nak pergi kuantan . Follow parents aku pergi daftar my only bro , Amirul . Daripada aku duduk melepak kat rumah , tak buat apa-apa , baik aku pergi keluar & jalan2 , spend time dengan my family . Hari tuh pun aku & adik aku yang kecik skali follow . Adik aku tu ponteng sekola lah kan . ape lagi ? hehe :)



on the way to MRSM . Seriously , bosan gila aku masa nih . Ni masa awal2 dalam kereta . Lepas 30 minit , terus aku cabut tudung , tidur . Tak selesa duh tidur pakai tudung . 1 hr 30 minutes later baru lah aku menggelabah nak pakai tudung , semua tuh . Pakai pun dalam kereta je . Sampai-sampai sana je , dah ade 2 students duduk menunggu . Nak tunjukkan direction lah kan . Then , pergi ambil nombor apa entah . My mom pun suruh fotostat borang ape entah . Students kat sana pun tunjuk lah koperasi sekolah . Tengah follow budak tuh , aku pun cakap dalam hati , "Laju gila mamat dua orang ni jalan , tak sempat aku nak kejar" . Sampai kat koperasi , "Wah, banyak juga barang , Cadbury , Snickers , semua jajan - jajan ada nih, adik aku mesti bole survive ni , kat sini" . Lepas dah fotostat , pergi balik kat my mom , on the way nak ke sana tuh , aku pun berbasa basi lah kan , "Form berapa ni?" , "Kelas korang kat mana?", "U all exam kat dewan nih lah yeah ?". ada lagi lah beberapa soalan . Then, dipendekkan cerita , terus pergi dorm adik aku . Tingkat 3 weh , tapi bangunan tu rendah je lah . Bangunan lama kan . Takde lah penat sangat naik tangga . Aku pun tolong lah apa-apa yang patut kan . :)




so , this is the dorm . :) Quite okay . Takde lah bad sangat. 








sekitar mrsm kuantan :)

lepas tuh , pergi ECM jap , cari barang-barang adik aku yang still tak beli , macam scrapbook , crayon , semua . lepas dah beli , balik semula ke mrsm , nak hantar . adik aku kan chiao macm tuh je . takde pun nak babai babai ke , ape ke kan . Kalau aku lah kan , bapak lah sedih nya nak tinggal kan family . mesti menangis punya nnti kalau dapat masuk u . hehee :D



"If you keep on believing, the dream that you wish will come true" - Cinderella