"" ○|▲ FEEL the VIBES ϟ: Which course would you choose ?

Wednesday, January 19, 2011

Which course would you choose ?

bila bestfriend aku mentioned pasal borang UPU semalam , baru lah aku teringat yang aku tak isi lagi untuk FASA 2 . Fasa 1 dah isi dah hari tuh , tuh pun sehari sebelum tarikh tutup dia . heee... al maklum lah , cuti lama sangat . :D so , lepas habis tengok cerita KEM PINK , aku pun isi lah borang tuh . sampai dekat course yang nak dipilih , aku jadi blur . Alamak , nak pilih mana nih ? Puas jugak lah aku refer website sana sini , nak cari info pasal course - course yang aku tak berapa nak tahu . Macam Diploma Mikro.. ape entah , Diploma Pengimejan..tak ingat jugak , lagi Diploma Bangunan , Diploma Alam Bina , and macam-macam lagi lah . Aku pun tanya lah pendapat parents aku pasal course - course yang nak dipilih . Lama jugak lah aku duk isi borang tuh , fokus kat bahagian IPTA tuh je sebenarnya . Hampir 2 jam jugak lah kan . Sebab nak tahu lagi banyak kan . Last2 dapat pun buat keputusan . :) inilah course-course yang aku pilih

PILIHAN 1 : UiTM - Asasi TESL
PILIHAN 2 : UiTM - Diploma Pengurusan Bank
PILIHAN 3 : UiTM - Diploma Pengurusan Maklumat *sepupu aku ada ambik course nih
PILIHAN 4 : UIAM - Asasi Farmasi
PILIHAN 5 : UIAM - Asasi Kejuruteraan dan Sains Komputer
PILIHAN 6 : UiTM - Asasi Sains
PILIHAN 7 : UiTM - Diploma Farmasi
PILIHAN 8 : UiTM - Diploma Kejuruteraan Awam

Actually , aku nih lebih berminat ke arah art , architecture , IT and something like that lah . Tapi tidak bermakna aku tak minat ke arah science . Aku pilih yang atas-atas nih pun sebab macam senang nak dapatkan career kan . Engineering ni aku kureng sikit lah , sbb it's more focus on Physics . I love Physics , tapi Physics nih subject yang susah . Aku tak pernah pun dapat A . Tapi aku ambil jugak lah course tuh , pilihan terakhir lah kan . Medic aku tak ambil , sebab aku ni memang tak minat langsung dengan Biology . Asyik2 dapat D , E . tapi tak pernah pun dapat G . hehe :D so , that's all for tonight . Hopefully dapatlah banyak A untuk SPM nih , dapat banyak tawaran kan :) Harap2 dapat area Selangor or KL .



**You guys dah isi belum ? Apa course yang korang pilih ? :D


"If you keep on believing, the dream that you wish will come true" - Cinderella