"" ○|▲ FEEL the VIBES ϟ: January 2011

Saturday, January 29, 2011

midvalley

oh , at last ! I had an amazing day with my family around mid and the gardens ! yeay ! takde lah aku bosan duduk terperuk kat rumah nih ! :D at first , aku agak kemalasan jugak lah nak pergi cz bukan boleh beli ape-ape pun kat sana , takde duit lah katakan . aku nih bukan nya nak buat part time . hehe . lagipun pergi mid tuh pun samata-mata nak pergi beli barang my only bro yang dapat offer pergi mrsm . so , aku pun window shopping je lah kat sana . from one boutique to another boutique aku tinjau dengan nina . gila banyak baju yang smart . sia pergi cuba kat fitting room lagi . padahal , bukannya nak beli pun . hehe . aku cakap kat nina , "weh, aku chop dulu lah yang nih , nanti ada duit , boleh datang lagi" hehe. *entah ade lagi ke tak esok lusa baju tuh . seriously , banyak gila baju yang lawa-lawa kat mid . kalau lah aku ada banyak duit time , habis semuanya aku borong . dari scarf sampai lah ke kasut . :) penat-penat jalan , pergi McD jap . makan ice-cream . then , tunggu my parents beli kemeja adik aku , stocking semua . lepas tu , jalan-jalan kat gardens , makan kat food gardens . mula-mula nak pergi Sekinchan , then , tak jadi pulak . so , otw nak balik , singgah McD lagi . aku beli chicken prosperity burger ! tapi bungkus lah , makan kat rumah :)


yummiesss !!!


fuhh , memang sedap lah prosperity nih . still terasa panas mulut aku nih sebab black paper sauce . :D


"If you keep on believing, the dream that you wish will come true" - Cinderella

Thursday, January 27, 2011

Nenna's Birthdayy !

26 January ! It was Nenna's Birthdayy . so semalam , aizat and azrul ajak kiteorg celebrate birthday nenna kat KFC je . diorang datang ambil . Azrul lah jadi driver kiteorang ! :D




kat kfc . Thank God tak ramai sgt orang , and takde orang yang aku kenal . :)



kiteorang nampak pendek kan ? ahaha , diorang nih tinggi sangat lah :)

***sorry , agak malas nak tulis panjang-panjang & details . cz aku mengatuk sangat hari nih , bangun pukul 7 am . hehe . byeee byeeee ~~~~

"If you keep on believing, the dream that you wish will come true" - Cinderella

Sunday, January 23, 2011

A Walk To Remember


Lepas habis tengok cerita Bring It On dalam pukul 11.00 am , aku tengok cerita nih . A Walk To Remember . mula-mula ingat nak tengok gitu-gitu je , sebab masa tuh aku tengah duduk menyapu ruang tamu , ruang makan , semua sekali lah kan . Sambil-sambil duduk menyapu tuh , pandang-pandang lah kat TV kan . hehe :) Lepas habis menyapu tuh , aku pun duduk lah , tengok lah movie nih . "Movie lama nih . Daripada takde movie lain tu , baik aku tengok je . Entah-entah best" . Seriously , tak sia-sia tahu tengok cerita nih . Memang best gila ! Romantic , Sad . Semua ada . True Love. Lagipun Mandy Moore yang berlakon . You guys patut check out movie nih . Yeah , memang movie nih dah lama , tahun 2002 tak silap aku . Tapi movie nih memang best lah . Movie nih based on the novel tahun 1999 . 



i love the part "To be at two places at once" . One of my favorite movies . :)

"If you keep on believing, the dream that you wish will come true" - Cinderella

Saturday, January 22, 2011

congrats!


that's my only brother , amirul . well , he got 5A's in UPSR . and I just wanted to tell CONGRATS to him . cz he managed to get an offer to MRSM Kuantan . Yeayyyy !



you make me PROUDDDD , bro !

"If you keep on believing, the dream that you wish will come true" - Cinderella

Thursday, January 20, 2011

I'm fedup and I'm tired

ahh , tension nya aku . Aku ingat nak kemas kini balik borang yang aku tulis tuh , aku nak tukar ke IPTA lain , macam UM & UTM . Aku pun tengok lah course yang ada . Aku pun google lah DIPLOMA SAINS KOMPUTER (MULTIMEDIA) . Apa yang aku jumpa selama satu jam aku search . huh ? nothing ! yang aku jumpa pasal perbezaan Asasi, Diploma & Matrikulasi . dapat lah jugak info sikit kan . Tapi matlamat aku sebenarnya nak tahu lebih mendalam pasal course tuh . takde ke mana2 website yang bagi explanation pasal courses dekat universiti/college secara details ? Aku dah search berulang-ulang kali , apa yang aku carik tak jumpa - jumpa . naik fedup aku . dah lah dengan line internetnya yang slow macam siput . makin menyirap ah darah aku nih . cehhh . tapi seriously , memang fedup gila gila gila . tak terkata tahu tak . wtf !

"If you keep on believing, the dream that you wish will come true" - Cinderella

Wednesday, January 19, 2011

Which course would you choose ?

bila bestfriend aku mentioned pasal borang UPU semalam , baru lah aku teringat yang aku tak isi lagi untuk FASA 2 . Fasa 1 dah isi dah hari tuh , tuh pun sehari sebelum tarikh tutup dia . heee... al maklum lah , cuti lama sangat . :D so , lepas habis tengok cerita KEM PINK , aku pun isi lah borang tuh . sampai dekat course yang nak dipilih , aku jadi blur . Alamak , nak pilih mana nih ? Puas jugak lah aku refer website sana sini , nak cari info pasal course - course yang aku tak berapa nak tahu . Macam Diploma Mikro.. ape entah , Diploma Pengimejan..tak ingat jugak , lagi Diploma Bangunan , Diploma Alam Bina , and macam-macam lagi lah . Aku pun tanya lah pendapat parents aku pasal course - course yang nak dipilih . Lama jugak lah aku duk isi borang tuh , fokus kat bahagian IPTA tuh je sebenarnya . Hampir 2 jam jugak lah kan . Sebab nak tahu lagi banyak kan . Last2 dapat pun buat keputusan . :) inilah course-course yang aku pilih

PILIHAN 1 : UiTM - Asasi TESL
PILIHAN 2 : UiTM - Diploma Pengurusan Bank
PILIHAN 3 : UiTM - Diploma Pengurusan Maklumat *sepupu aku ada ambik course nih
PILIHAN 4 : UIAM - Asasi Farmasi
PILIHAN 5 : UIAM - Asasi Kejuruteraan dan Sains Komputer
PILIHAN 6 : UiTM - Asasi Sains
PILIHAN 7 : UiTM - Diploma Farmasi
PILIHAN 8 : UiTM - Diploma Kejuruteraan Awam

Actually , aku nih lebih berminat ke arah art , architecture , IT and something like that lah . Tapi tidak bermakna aku tak minat ke arah science . Aku pilih yang atas-atas nih pun sebab macam senang nak dapatkan career kan . Engineering ni aku kureng sikit lah , sbb it's more focus on Physics . I love Physics , tapi Physics nih subject yang susah . Aku tak pernah pun dapat A . Tapi aku ambil jugak lah course tuh , pilihan terakhir lah kan . Medic aku tak ambil , sebab aku ni memang tak minat langsung dengan Biology . Asyik2 dapat D , E . tapi tak pernah pun dapat G . hehe :D so , that's all for tonight . Hopefully dapatlah banyak A untuk SPM nih , dapat banyak tawaran kan :) Harap2 dapat area Selangor or KL .



**You guys dah isi belum ? Apa course yang korang pilih ? :D


"If you keep on believing, the dream that you wish will come true" - Cinderella

Sunday, January 16, 2011

sorry :)


aku tengah online FB skarang nih . aku tengok ramai jugak yang online . tapi berape kerat je baik dengan aku , yang betul-betul nak kawan dengan aku , yang memang kenal aku. then , aku pun pergilah edit friends , nak delete lah nih . aku baru perasan , ramai jugak budak nama fatin kat friends aku nih , tapi berape peratus je yang aku kenal . so , aku pun delete lah fatin yang aku tak kenal . delete . delete . delete . tengok friends , whoa! ramai gila aku delete . ada lah dalam seratus lebih aku delete . nih pun tak habis lagi . ingat nak sambung esok pulak . hehe :) , so , if nak marah ke ape ke , sorry okay . if you add me , you must TALK to me ! at least , just say "HELLO"


"If you keep on believing, the dream that you wish will come true" - Cinderella

Justin Bieber




i don't buy the tickets yet . well , my dad macam tak kasi je . mula2 okayy . lepas tuh macam agak keberatan nak kasi . :( kalau dapat pergi pun , maybe aku beli yang RM 188 or RM 288 . hopefully dapat lah kan (crossing my fingers) . macam niena cakap kat blog dia , daddy kiteorang maybe akan bagi pergi kalau SHERIL AIZA boleh pergi . :D my dad trusts her okay . so , sheril ! jom lah ! haha *suka hati je nak ajak2 orang aku nih :p

"If you keep on believing, the dream that you wish will come true" - Cinderella

Saturday, January 15, 2011

What is your new zodiac sign ?


hey , new horoscope sign ! Aku dulu Pisces , tapi tiba2 bertukar ke Aquarius pulak . so , check out lah korang punya new sign . :)


Capricorn
January 20- to February 16


Aquarius
February 16 to March 11


Pisces
March 11 to April 18.


Aries
April 18 to May 13


Taurus
May 13 to June 21.


Gemini
June 21 to July 20


Cancer
July 20 to August 10


Leo
August 10 to September 16


Virgo
September 16 to October 30


Libra
October 30 to November 23


Scorpio
November 23 to November 29


Ophiuchus
November 29 to December 17


Sagittarius
December 17 to January 20 



"If you keep on believing, the dream that you wish will come true" - Cinderella

Friday, January 14, 2011

WTF

oh , crap ! what the heck is goin on . aku online kan tumblr aku , and ada message dekat situ . 
"hey people exposed/talking crap about you on http://tinyurl.com/thatbitchdrinksmyvodka just thought id tell you"  . 
Aku pun bukak lah link tuh . Aku tak pernah tahu pun pasal website tuh , and bila dah baca tuh , baru lah aku faham . Diorang buruk2kan tumblr aku . oh damn it ! To all the f***ing losers ,  I don’t mind what you want to say about my blog . whatever loser . I can do whatever I like in my blog . This is my blog . So , if you don’t like me or my blog , just back off okay! Get the hell out from my tumblr .

and to the person who told me , thanks , I really appreciate it . :)

"If you keep on believing, the dream that you wish will come true" - Cinderella

Thursday, January 13, 2011

Back to December


oh , I love the song , I love the whole vid , I love Taylor Swift, I love EVERYTHING ! :) Am I the one who think sometimes, she looks like Meaghan Waller, Canada’s Next Top Model Cycle 4 ?

"If you keep on believing, the dream that you wish will come true" - Cinderella

One Direction


maybe ada yang dah tahu and pernah tengok show diorang dekat tv , and maybe jugak ada yang tak tahu . so , yang tak tahu tuh , I want to introduce One Direction! They're from The X Factor (UK) . aku pun tahu bout them from tumblr . ramai people yang aku follow, minat sangat kat diorang nih . so , aku pun macam tertanya-tanya lah , dioarng ni sape ? penyanyi or pelakon ? aku pun buka lah You Tube , then dengar diorang nyanyi . "Wah , not bad ." They're pretty cool . Lookin good . They got killa swag ! :D 


They're cute right ? Am I right ? :) They're cuter that those puppies . haha


"If you keep on believing, the dream that you wish will come true" - Cinderella

Driving class


"dah pukul 7.30 nih , pukul berapa nak bangun tuh? kelas 8.30 kan dah kena ada kat sana" , terdengar suara mama . "Ahh , malas nya nak bangun ." . Aku tegangkan badan sekjap . ada lah 5 minit . then , terus grab my towel , masuk bathroom . mandi pun sambil tertidur lagi . aku mmg dah prepare baju apa nak pakai , tapi tgk2 baju yang aku ambik tuh baju adik aku , adoih , hampeh je . terpaksa lah cari baju lain , mula-mula nak curik baju niena , last2 ambil baju hitam adik aku yang sorang lagi . hee :D turun bawah , makan breakfast sikit je , tak habis pun roti aku . air pun minum sikit je . aku cakap dalam hati , "boleh kot perut ni tahan sampai pukul 1 nanti".

sampai sana dalam pukul 8.30 jugak lah , then , pergi tempat nak buat amali tuh , dengar ceramah 3 jam . tak dapat nak dibayang kan tahap kebosanan yang melanda ! memang bosan gila . dengan perut nya memainkan lagu . dengan mata yang kuyu sebab mengantuk .tengok pukul 1 .30 jugak lah baru siap habis semua . then , cepat2 naik atas , pergi lunch . memang lapar lah kan . 

uncle yg ajar aku dengan Ruby panggil . Dia tunjuk dulu cara-cara dia . Gila susa . tak oleh nak hafal lah aku . aku suruh ruby drive dulu . then , baru aku drive . gila nervous aku . tak terkata tahu . naik bukit , aku berk mengejut lah , enjin termati lah (berapa kali entah enjin termati, naik fedup aku) . tapi memang kelakar lah drive tadi . ye lah kan , aku mana pernah drive pun sebelum nih . :D 

balik rumah , dalam pukul 5 macam tuh . badan , kaki semua lenguh . lepas mandi , terus tidur smpai lah maghrib . tak puas lagi tidur sebenarnya . hehe :D

"If you keep on believing, the dream that you wish will come true" - Cinderella

Tuesday, January 11, 2011

what ?


whoaa !!! baru dapat tahu price ticket (VIP) for Justin Bieber concert . OMG ! RM1K babyyy !! the cheapest seat is RM98! I want the VIP ticket but I can't afford it lahh . hee :D Kalau nak beli RM98 , aku rasa baik tak payah pergi cz maybe tak nampak pun muka dy ! Dapat dengar suara dia je kot . :( maybe aku beli yang medium price . :D

For more details :

For tickets : 

* tickets only available from Sunday , 16th January
* Tune Talk subscribers can get their tickets on Saturday, 15th January at Bangsar Village at 11.00am

"If you keep on believing, the dream that you wish will come true" - Cinderella

Monday, January 10, 2011

I'm not really sure

well , I'm not really sure if Justin Bieber memang akan datang ke Malaysia or not . I checked justinbiebertour.com and Justin akan buat concert around UK and Australia on March & April . Tapi you all boleh jugak check out http://galaxieblog.com.my/blog/permalink.asp?id=3909 . And lagi satu http://www.dailychilli.com/happenings/8304-justin-bieber-to-play-kl-in-april . So , we have to wait and see ! Get ready Malaysian Beliebers ! Bieber Fever <3 <3

"If you keep on believing, the dream that you wish will come true" - Cinderella

Sunday, January 9, 2011

Oh My God


okay , I know I'm not perfect and I'm not wearing tudung . Tapi aku nih takde lah jahil sangat . And aku sekarang ni berjinak-jinak untuk memakai tudung . InsyaAllah . Aku tengok dekat home facebook ,and nampak kawan aku bagi link . Tengoklah apa yang Mizan Qistina ni cakap . I think she's a Muslim . And kat sini jugak aku kasi link profile dia : http://www.facebook.com/profile.php?id=685748144 

and lagi satu tengok lah comment2 dia dekat link ni : http://www.facebook.com/photo.php?fbid=1
.100000417990865



"If you keep on believing, the dream that you wish will come true" - Cinderella

Saturday, January 8, 2011

yeayyy !


yeayyy ! thank God aku lulus exam berkomputer tuh . lega gilaa ! pagi tadi memang mengantuk sangat-sangat . rasa macam malas nak bangun bila niena kejut Subuh tadi . Pergi ujian tu dalam pukul 8 lebih , tapi dah kena ada dekat kedai uncle tu pukul 8 . sampai kat tempat nak ambik test tu, ada sorang je pekerja dia . tengok muka macam Pejo . I was like , "Abang dia ke nih?" . :) muka pekerja tu gila tak friendly . dah lah aku terpaksa keluarkan duit RM10 untuk ambil gambar . nasib baik lah bawak duit, kalau tak , terpaksa lah aku pinjam . hari tuh , masa kat ceramah , suruh bawa gambar passport sendiri . Aku pun bawa je lah . sampai-sampai , mamat tu cakap kena ambil gambar juga . Dah lah ambil gambar guna camera webcam je . macam lah aku tak kenal webcam tuh . aku rasa macam diorang ni nak untung je lebih . gambar tu pula , bukannya dia print , just masukkan dalam computer dia , then , dia send online je kot . tapi memang tak berbaloi lah bayar RM10 tu . Macam mahal kot . Then , masuk bilik ujian . buat lah exam tu . nervous jugak lah , takut fail kan . Kalau fail kena repeat pulak . Aku check dua kali tu . Then , tengok-tengok , result aku 49/50 ! Fuhhh . nasib baikkk . Ruby pulak dapat 50/50 ! Gila terrorrr !!! haha .. Hari Rabu ni pulak nak pergi buat L . Harap-harap boleh buat lahh ! Peace!  :)

"If you keep on believing, the dream that you wish will come true" - Cinderella

Friday, January 7, 2011

Tomorrow never dies


ohh , malas nya nak pergi ujian statik berkomputer esok . dah lah awal pagi . gila malas rasa . soalan pun baca cincai cincai je . hee :) ni pun ada 100 soalan lagi tak baca . habis online ni lah baru baca . hee :D hopefully dapat markah okay lah esok . cukup-cukup makan pun dah kira baik . 42/50 . kira lulus lah kan . boleh buat ujian amali pula . naik bukit , parking kereta . tak sabar nya nak dapat lisence ! 

"If you keep on believing, the dream that you wish will come true" - Cinderella

Starbucks


LOL ! :)

"If you keep on believing, the dream that you wish will come true" - Cinderella

Vanity Fair


okay . look . I really need this magazine . VANITY FAIR . You know , I'm a belieber . :D Does anyone know if the magazine is available in Malaysia or not ? Ada tak ha dekat BORDERS ? or Popular , MPH ? I need to find this . Hopefully dapat lah kan . 


LOL ! check out the little girl . dia macam cakap " SO HOT ! " . yeah , Justin is so hot . I wish I could be at the girl's place . HAHA ! :)


wink . wink . he's winking at you guys ! haha . You know , there are rumors saying that Justin Bieber is coming to Malaysia on 21st April . It's totally wrong ! I already checked it on the internet . Justin just akan buat concert around London and Australia dalam bulan March and April . It's a bit disappointing . But peminat2 fanatik all around the world , ada cakap Justin akan buat concert in Asia . Tak tahu lah including Malaysia or not . harap2 ada lah kan . Aku mesti pergi punya . VIP ticket for sure . hhaaa :D 

P/s : For more info about Justin Bieber Tour , check out ,   http://justinbiebertour.com/ . 




"If you keep on believing, the dream that you wish will come true" - Cinderella

Thursday, January 6, 2011

LOL !


haha , it was super funny ! At first, I was super shocked bila niena cakap pasal benda tuh . It was something that you cannot imagine , and it was unexpected . Benda tu terjadi in our bedroom ! You guys tanya lah niena what happened last night . Bila niena bagitahu kat aku and the others , the whole family were laughing at her . Poor Niena ! haha :D

"If you keep on believing, the dream that you wish will come true" - Cinderella

Wednesday, January 5, 2011

A Perfect Boyf


"If you keep on believing, the dream that you wish will come true" - Cinderella

The World According to Bieber :)


If you are one of the Beliebers , check out ! :)



"If you keep on believing, the dream that you wish will come true" - Cinderella

Zanessa :)


I hope they are back together :) * crossing my fingers 

"If you keep on believing, the dream that you wish will come true" - Cinderella

Tuesday, January 4, 2011

It's confirmed !




I think it is confirmed that Justin Bieber is dating with Selena Gomez ! Yeay ! I don't mind at all . I love Selena Gomez . She's super cute , super talented . :D auwwww . I really like them . Super duper sweet couple :) They can replace Zanessa ( Zac Efron & Vanessa Hudgens )


"If you keep on believing, the dream that you wish will come true" - Cinderella

Monday, January 3, 2011

never say never !


I don't want to talk about Justin Bieber or his song , Never Say Never . Aku cuma nak cakap dekat kawan-kawan aku yang pergi PLKN hari ini . Aku tahu ada yang suka , ada yang tak suka PLKN ni. I am lucky enough sebab tak dapat pergi PLKN . Honestly , I don't like PLKN . Aku lagi rela belajar memasak daripada pergi PLKN . Tapi yang dapat masuk tuh , don't give up easily lah . I know you guys can do it ! You guys akan dapat experience yang orang lain tak dapat macam aku ni . So , balik nanti korang boleh lah cerita kat aku eh , pasal life korang kat PLKN . :) Goodluck guys ! NEVER SAY NEVER

Hari nih jugak , budak-budak sekolah kena start balik sekolah diorang . HAHA . Aku relax je kat rumah nih . Online , makan ,online , tengok tv , online (Did I already mention about it again?) hee :D So , Selamat mengharungi kehidupan di sekolah ! :)

"If you keep on believing, the dream that you wish will come true" - Cinderella

Sunday, January 2, 2011

Drving class


hari nih bangun tepat pukul 7.00 am . nak tahu kenapa aku bangun awal ? sebab aku kena pergi kursus KPP untuk ambil lesen . dengar ceramah lah . pukul 8.30 bertolak ke tempat yang ceramah tuh dengan Ruby and seorang kawan baru (tak tahu pun nama dia apa, hee..) . Sampai sana , lepas scan cap jari semua , masuk dewan , nampak Najmie (adik iparku) . senyum je lah kan . Mengantuk gila masa tuh . Ye lah kan, tak pernah bangun awal pagi cuti-cuti ni . hee :D lepas tuh rehat , makan nasi , ayam masak merah & air soya . Semua sekali RM5.20 . "Mahal lah pulak" , aku cakap dalam hati je lah . :) Tengok sit ada yang kosong . tapi terpaksa lah berpisah dengan Makcik Ruby . Aku pun duduk je lah sebelah Najmie tuh . Lepas dah habis makan , lepak-lepak kejap sebelum pukul 2 pm . Masuk balik dewan , dengar ceramah sampai pukul 4 . Lepas tuh , kerani panggil semua , suruh buat scan lagi sekali . aku beratur lah . dah sampai turn aku , letak lah jari kat scanner tu kan . tak boleh nak baca . aku tahu , mesti tak boleh nih , sbb jari aku berpeluh ouh masa tu . You know , tangan and kaki aku memang kuat berpeluh , faktor genetik kot . Sepupu aku and Niena pun sama . Kerani tu suruh basuh tangan . aku buat lah scan lagi sekali . tak boleh jugak . cuak jugak lah kan . last - last , dia bagi kad apa entah , kira aku tak payah scan lah . so , aku lah orang yang last sekali buat scan tu . :)

"If you keep on believing, the dream that you wish will come true" - Cinderella

Frustrated


I am only a teenager . I'm not strong enough . :( Bila jariku menekan butang home dekat facebook , first thing yang aku nampak , dia hantar comment dekat perempuan tuh , Oh my . I was like , nak menangis rasa . The comment sangat menyakitkan hati . I am so jealous with her . :( She is lucky , I tried so hard to get him . but aku gagal jugak . I think I have to move on . and just forget him . 

"If you keep on believing, the dream that you wish will come true" - Cinderella

Night life !


Okay ! Malam nih movie night ! Yeay ! Pukul 8 aku turun nak makan , konon nak tunggu movie HP6 . aku ingat pukul 9 , nasib baik lah ayh aku alih channel HBO , then , ada cerita HP6 , aku pon cakap "Eh , pukul 8 eh ?" . masa tuh aku tengah makan . apa lagi , cepat-cepat lah makan . tak sempat nk telan habis makanan , aku dah pergi dapur , angkat pinggan , basuh pinggan , ekspress gila ! Then , terus duduk baring depan TV , tgk cerita nih sampai pukul 10.30 pm . :)


habis cerita HP6, adik aku alih channel Star Movies pulak . Aku tahu ada cerita Twilght kat situ . Tersangkut lah jugak sekejap . hee . tapi sekejap je . 5 minutes je kot . adik aku pun alih pulak Star World . AMAs masa tuh . Alih-alih je , Enrique Iglesias nak start menyanyi . FYI , I'm a big fan of Enrique . he's super hot and handsome . Macam Robert Pattinson and Taylor Lautner . hee :)


dalam pukul 11 macam tuh , alih channel Star Movies , New Moon !!! you know , I'm a number one fan of Twilight Saga . I never get tired of watching it . Watching Edward Cullen , terutamanya . hee :) 

"If you keep on believing, the dream that you wish will come true" - Cinderella