"" ○|▲ FEEL the VIBES ϟ: December 2010

Friday, December 31, 2010

Last Day



Okay . Today is the last day of 2010 . banyak benda yang berlaku dalam 2010 nih . sweet memories and bad memories . Get ready to say goodbye to 2010 !

"If you keep on believing, the dream that you wish will come true" - Cinderella

3 Idiots


I am not a big fan of Hindi movies actually . I was , once . Masa zaman Mohabattein , Kabhi Kushi Khabi Gham  and whatever lah . Tadi pagi , bangun2 tido je , lepas mandi , sarapan , aku tgk adik aku tgk tv . "Eh , sejak bila pulak kau tgk cerita Hindustan nih ?" . Then , aku pon duduk lah depan tv kejap . konon nak tengok kejap sementara tunggu  baju kat mesin siap basuh . Tgk2 , macam best pulak . Aku tak tahu pon tajuk cerita dia ape . :) last2 , tersangkut kat depan tv tuh . Cerita tuh best lah , comedy ! A lot of fun ! Super Funny . Ada pasal friendship dalam tuh . Bila dah lama duk tgk tv tuh , mak aku pon membebel , " Bila nak sidai baju tuh ?" sbb masa tuh dah pukul 12 camtuh . Aku kira macam dah terlambat lah . hee :D Aku pon apa lagi , cepat2 ambil baju , terus sidai kat luar . express ! punya lah tak nak terlepas movie tuh . hee :) nasib baik ending cerita tuh best , kalau tak habis dimaki hamun cerita tuh . :D so , guys , sape yg belom tgk, tgk lah . tak rugi sgt lah tgk movie nih . aku tgk movie nih kat Astro Fiesta . :)

"If you keep on believing, the dream that you wish will come true" - Cinderella

Thursday, December 30, 2010

It's ROBERT PATTINSON !


Okayy ! so , nih new movie for 2011 . WATER FOR ELEPHANTS . nak tahu kenapa aku post movie nih . sbb utamanya adalah kerana Robert Pattinson ada berlakon . heee :) You know , I'm a Robsessed . lagipon pelakon2 dy not bad at all (besides Robert Pattz) . ada Reese Witherspoon and Christopher Waltz . They are good actor and actress :) . Besides that , the movie is based on the novel . aku suka cerita2 yang based on the books or novels . Movie nih will hit the theater on April 2011 (US) tapi dekat Malaysia lambat sikit lah kan . so , if korang berminat , tgk lah movie nih . *promo pulak aku nih . heee  :D



he's HOT !

"If you keep on believing, the dream that you wish will come true" - Cinderella

Malaysia Boleh !


aku nih bukan lah peminat bola sepak malaysia . tapi ada lah jugak tgk sikit2 tadi sementara tunggu iklan America's Next Top Model :) . Congrats to Malaysia Team sbb menang lawan dgn Indonesia . :) Malaysia BOLEH ! proud to be Malaysian


Rio Ferdinand just congratulated Malaysia for winning AFF Suzuki Cup ! Cool ! :)


"If you keep on believing, the dream that you wish will come true" - Cinderella

Wednesday, December 29, 2010

Dream


i had a dream about him petang tadi . it was beautiful . macam kiteorg ni suka sama suka . dalam mimpi tuh , aku and dia BFF and dia pon dah ada girlfriend (macam dalam real life) . tapi , kat mimpi tuh , dia macam confused , dia tak tahu yg dia sygkan aku as his BFF , or his girlfriend . aku tak berapa ingat sangat mimpi tuh, tapi part yang paling aku ingat , dia cakap kat aku , "You're beautiful" . ayat tuh je yg dia cakap , simple je kan . tapi it is very meaningful to me . kalau lah dalam real life dia cakap macam tuh kan best . tapi aku tahu , it is impossible to happen . :( i realise about that . he is always considering me as his bestfriend only . but whatever it is , I'll always be his BFF , walaupun frust tak dapat jadi girlfriend dia . 

"If you keep on believing, the dream that you wish will come true" - Cinderella

Jb , Malacca ...


lepas balik dari Kuantan , kiteorg pergi Johor Bahru . Tidur rumah mak long aku lah . bosan2 lepak JB , kiteorng pergi tgk wayang . cerita Narnia . Aku nih mmg numb 1 fan bab2 movie nihh . :) Comment pasal Narnia - not bad at all , tapi kan aku rasa character Peter Pevensie and Susan sikit sgt . aku tahu lah citer nih based on the novel , tapi tambah lah sikit pasal diorang . yg paling aku suka pasal Eustace and tikus tuh (tak ingat pulak nama dy)  . tak sabar nak tgk number 4 punye - The Silver Chair . 


okay . this is aishah melissa . we call her cha . she's super cute . she's friendly . suka main dgn dy . dy nih , mak long aku mengasuh . tiap2 pagi dy kejut aku bangun , belum pukul 9 pon lagi aku dah terjaga dgr suara dy . hehe . i miss her badly . :(



after a few days dekat JB , pergi Malacca sekejap . konon nak pergi Jonker Walk . nak shoppinh sikit . heee . tapi last2 bila sampai , Jonker walk tuh tutup . diorang bukak hari Jumaat sabtu ahad (tak silap aku lah) . then , kiteorang pergi naik bot , menyusur sungai ape entah . okay lah jugakk . then , pergi makan . dalam pukul 9 lebih macam tuh , kiteorg pergi Negeri Sembilan . rumah ayah long aku . dia ajak makan and tidur dekat situ . :) 


lepas satu malam dekat Nogori , kiteorg pergi Puchong , rumah adik mak aku , Cik Intan . Meet my lil cousin,   Qistina Amani (picture above) . She's cute right ? :) Lepas pergi Puchong , pergi Shah Alam , rumah adik angkat mak aku , Kak Fydah . Lepak 2 malam kat sana . Diorang semua nih nak shopping barang sekolah kat OU . lepas shopping , pergi makan kat Q Bistro (dekat dgn Curve) .esoknyaa , bangu bukan main lewat lagi , pukul 12 tghari . online punye pasal kan ? hee . habis parents aku tinggalkan aku , niena and arissa dekat rumah . haha . dalam pukul 3 kot , balik rumah . :)




"If you keep on believing, the dream that you wish will come true" - Cinderella

Saturday, December 25, 2010

Merry Christmas everyone ! HO HO HO !

Well , I'm not a Christian . I'm a proud muslim . :)
I just want to say Merry Christmas to my followers , friends , and pembaca blog saya ini . 

With love , 
Shera Ismail


"If you keep on believing, the dream that you wish will come true" - Cinderella

Saturday, December 18, 2010

JB

Off to Johor Bahru . will update blog soon ! :)
Byee ! 
hope u guys enjoy jugakk dgn ur holiday ! 


"If you keep on believing, the dream that you wish will come true" - Cinderella

Beach baby !


Had a lot of fun at the beach with my family . We took a lot of photos ! walaupun one night je dekat sana , mmg best ! dah lama sangat tak ke pantai . time sampai je dekat Swiss Garden Hotels and Resorts , teringat pulak masa time PMR dulu . Orang lain semua dah bersedia nak ambil result , aku tgh melepak kat Kuantan .  Kat Swiss Garden nih lah . :)
 


"If you keep on believing, the dream that you wish will come true" - Cinderella

Thursday, December 16, 2010

5th time

Okayy , look ! this is the 5th blog i've made ! sebelum nih pon ade jugakk buat blogspot nih , but due to the problems related with school , i had to cancel and close the blog . so , i made Tumblr . tapi kat tumblr , i just reblog and post photos , i rarely write in Tumblr . plus , i used English in Tumblr . dekat sini kite gune bahasa rojakk lah kan . hee :D so , follow lahh if u want to ! I'll follow you back , of course ! :)

p/s : so , sesiapaa yang ade Tumblr , boleh lah follow ! thatbitchdrinksmyvodka.tumblr.com :D
"If you keep on believing, the dream that you wish will come true" - Cinderella